Novo priznanje za Herceg Novi

U biltenu je predstavljen projekat “Fortitude“, na kojem je jedan od partnera Opština Herceg Novi, a projekt lider Grad Šibenik

2398 pregleda 0 komentar(a)
Kanli Kula, Foto: Vijesti
Kanli Kula, Foto: Vijesti

Herceg Novi je zvanično postao član Evropske federacije gradova sa fortifikacijama (EFFORTS), čime je, kako je saopšteno iz Opštine, postao dio zajednice gradova čija je misija očuvanje i upotreba fortifikacionog nasljeđa, kao stalne veze sa zajedničkom, evropskom istorijom i preduslova društvenog, ekonomskog i prostornog razvoja.

EFFORTS je poželjela dobrodošlicu Herceg Novom u najnovijem izdanju biltena, gdje je predstavila tvrđave Forte Mare, Kanli Kula i Španjola. U biltenu je predstavljen projekat “Fortitude“, na kojem je jedan od partnera Opština Herceg Novi, a projekt lider Grad Šibenik.

“Učlanjenjem u EFFORTS Herceg Novi još jednom potvrđuje da su prioriteti lokalne uprave briga o utvrđenjima, umrežavanje sa drugim evropskim gradovima, kao i organizovan pristup mogućnostima finansiranja i zajedničkog djelovanja na zaštiti i očuvanju nasljeđa”, poručuju iz JU „Herceg Fest“, koja gazduje tvrđavama Kanli Kula i Forte Mare.

Bonus video: