Bokeljska noć ove godine online

Kako su dodali, najbolju barku ove godine biraće gledaoci i to glasanjem putem sajta bokeljska.me

3713 pregleda 45 reakcija 0 komentar(a)
Bokeljska noć, Foto: Bokeljska noć
Bokeljska noć, Foto: Bokeljska noć

Tradicionalna manifestacija – fešta nad feštama „Bokeljska noć 2020“ održaće se ove godine samo online, putem facebook stranice JU Kulturni centar „Nikola Đurković“ Kotor i sajta bokeljska.me, saopštili su organizatori.

Oni su istakli da će ovo biti prvi interaktivni online događaj u organizaciji kotorskog Kulturnog centra, a u režiji i produkciji Aleksandra Kaluđerovića.

"U akvatorijumu kotorskog zaliva publici će se, u tri đira, predstaviti 30 alegorijskih barki koje će konkurisati za nagrade i to: treća nagrada – 200 eura, druga nagrada 300 eura i prva nagrada 500 eura", navodi se u saopštenju organizatora.

Kako su dodali, najbolju barku ove godine biraće gledaoci i to glasanjem putem sajta bokeljska.me

"Program Bokeljske noći, u izmjenjenoj online formi, obuhvata brojna uključenja, priloge i iznenađenja, a vodiće ga Dubravka Jovanović i Dolores Fabian. Poštujući mjere Vlade Crne Gore i NKT ovo je bio jedini način da se ne prekine viševjekovna tradicija", zaključeno je u saopštenju koje potpisuju organizatror JU Kulturni centar „Nikola Đurković“ Kotor, suorganizator lokalna Turistička organizacija, uz pokroviteljstvo Opštine Kotor.

Bonus video: