U MANASTIRU SVETE TROJICE U PLJEVLJIMA

Atanasije odlikovao odbornike DPS za "doprinos u odbrani SPC"

"Vijesti" saznaju da je odlikovan i odbornik DPS u prošlom sazivu lokalnog parlamenta Vojislav Zindović, kao i Maja Čabarkapa doktorand mikrobiologije na Prirodno-matematičkom fakultetu Univerziteta Crne Gore.

21560 pregleda 334 reakcija 8 komentar(a)
Sa dodjele odlikovanja, Foto: Goran Malidžan
Sa dodjele odlikovanja, Foto: Goran Malidžan
Ažurirano: 28.08.2020. 16:28h

Vladika Mileševske eparhije Srpske pravoslavne crkve (SPC) Atanasije odlikovao je danas u manastiru Svete Trojice u Pljevljima ordenom Bijelog anđela drugog stepena, dvojicu odbornika Demokratske partije socijalistra (DPS) Predraga Cvijovića i Srđana Pivljanina za "doprinos koji su dali u odbrani SPC".

Atanasije
Atanasijefoto: Screenshot/Youtube

"Vijesti" saznaju da je ordenom odlikovan i odbornik DPS u prošlom sazivu lokalnog parlamenta Vojislav Zindović, kao i Maja Čabarkapa doktorand mikrobiologije na Prirodno-matematičkom fakultetu Univerziteta Crne Gore.

Čabarkapa je nedavno raskinula Ugovor o dodjeli stipendije za doktorska istraživanja vrijedan više od 50 hiljada eura, želeći na taj način, kako je istakla, da se ogradi od djelovanja trenutne vlasti u Crnoj Gori, posebno zbog usvajanja Zakona o slobodi vjeroispovjesti.

Cvijović i Pivljanin su se javno usprotivili usvajanju Zakona o slobodi vjeroispovjesti i bili su redovni učesnici litija koje je organizovala SPC u znak protesta protiv usvajanja tog zakona.

Njih dvojica uprkos protivljenju svoje partije, početkom godine prisustvovali su i sjednici lokalnog parlamenta koju je zakazala opozicija a na kojoj je trebalo da se raspravlja o Zakonu o slobodi vjeroispovijesti.

Uoči praznika Svetog Save 27. januara, Cvijović je na hotelu Pljevlja čiji je vlasnik istakao ikonu sa likom tog sveca veličine 13 puta osam metara.