Dakić poručio kadetima: Savremena Vojska zahtijeva dobro obučenog vojnika

On je kadetima poželio sreću u budućem radu i zahvalio što su izabrali jedan od najčasnijih poziva

5532 pregleda 4 komentar(a)
Dakić, Foto: Filip Roganović
Dakić, Foto: Filip Roganović

Savremena Vojska zahtijeva dobro obučenog, opremljenog i hrabrog vojnika kakav priliči Vojsci Crne Gore (VCG), poručio je načelnik Generalštaba Dragutin Dakić u razgovaru sa kadetima koji počinju obrazovanje na prestižnim inostranim akademijama.

Dakić je, kako je saopšteno iz Ministarstva odbrane, razgovarao sa kadetima koji početkom septembra počinju obrazovanje na inostranim vojnim akademijama u Hrvatskoj, Grčkoj, Austriji, Italiji i Sjevernoj Makedoniji.

Navodi se da je selekciju za prestižne akademije prošlo 24 mladih, među kojima je pet djevojaka i 19 muškaraca.

“Gradimo Vojsku koja će biti nadahnuta patriotizmom, dobro opremljena, obučena, sposobna da odgovori na sve savremene izazove sa kojima se susreće ne samo Crna Gora, nego cijeli svijet", poručio je Dakić.

On je kadetima poželio sreću u budućem radu i zahvalio što su izabrali jedan od najčasnijih poziva.

"Ne postoji ništa časnije i plemenitije, nego služiti svojoj državi i narodu. Poziv koji ste izabrali naučiće vas da bezrezervno volite svoju državu, da cijenite i poštujete njenu kulturu i tradiciju i sve različitosti koje je krase", istakao je Dakić.

On je dodao da će ih poziv naučiti da budu odani, posvećeni, disciplinovani, odgovorni i istrajni.

Iz Ministarstva su kazali da od 24 kadeta koji su izabrani ove godine, dvoje je počelo obrazovanje u Sjedinjenim Američkim Državama, jedan u Austriji, dok je selekcija za akademiju u Turskoj u toku.

“Prošle godine je na inostrane akademije poslato deset kadeta. Trenutno na akademijama ima 33 kadeta, a od obnove nezavisnosti vojne akademije završilo je 87”, zaključuje se u saopštenju.

Bonus video: