Četvrt miliona za opremanje RTV Podgorica

Glavni grad raspisao tender na koji se ponude mogu dostavljati do 28. septembra

3145 pregleda 1 komentar(a)
Foto: PG Biro
Foto: PG Biro

Glavni grad raspisao je gotovo četvrt miliona eura vrijedan tender za opremanje buduće Radiotelevizije (RTV) Podgorica.

Skupština glavnog grada je na sjednici 24. februara glasala u korist osnivanja RTV Podgorica.

Tenderskom dokumentacijom traži se, između ostalog, osam monitora dijagonale 23,8 inča i još dva od 27 inča, ali i profesionalnog displeja dijagonale 43 inča, po dva dijagonale 55 i 85 inča optimizovanih za rad 24 sata dnevno.

Iz Glavnog grada traže i pet štampača različitih karakteristika, dva “all in one” kompjutera, ali i više laptopova i kamera, kao i mikrofone, slušalice, tastature, miševe, stative itd.

247.933 eura namijenjeno je za nabavku, isporuku i instalaciju opreme za RTV Podgorica

Ponude se mogu dostaviti do 28. septembra.

Rok izvršenja ugovora je maksimalno 45 dana od dana njegovog zaključivanja.

Sjedište RTV biće u Ulici 19. decembra, u samom centru grada.

U saopštenju Skupštine glavnog grada poslije usvajanja odluke stoji da je RTV Podgorica obavezna da obezbijedi prijem radijskog i televizijskog programa za najmanje 85 odsto stanovništva glavnog grada, te da dnevno emituje najmanje 12 sati programa.

Odlukom o osnivanju je propisano da je RTV Podgorica dužna da samostalno i nezavisno proizvodi, uređuje i emituje programe koji nijesu u službi političkih, ekonomskih ili drugih centara moći; objektivno i pravovremeno informiše javnost...

RTV Podgorica će, u skladu sa Odlukom, sticati sredstva iz budžeta Glavnog grada, proizvodnjom i emitovanjem reklamnih sadržaja, proizvodnjom i prodajom audio-vizuelnih djela i nosača zvuka i slike, iz sponzorstva programskih sadržaja, organizovanjem koncerata i drugih priredbi i iz drugih izvora. Skupština glavnog grada je na sjednici 30. jula imenovala Savjet RTV Podgorica, u kojem su Dragana Tripković, Živko Andrijašević, Amer Ramusović, Husein Tuzović i Božidar Jaredić.

Savjet RTV Podgorica je sredinom mjeseca održao konstitutivnu sjednicu na kojoj je jednoglasno Živko Andrijašević izabran za njegovog predsjednika. Na istoj sjednici je Predrag Vučinić imenovan za vršioca dužnosti direktora RTV Podgorica.

Savjet će u narednom periodu donijeti Statut a poslije toga i raspisati javni konkurs za izbor direktora.

Bonus video: