Problemi stanara u Siti kvartu: Krateri na ulici između zgrada i megamarketa

Problem je, tvrde mještani, nastao kada su radnici kompanije „Čelebić“, prije dvije godine, prokopali kanal za kanalizaciju
425 pregleda 7 komentar(a)
Siti kvart, Foto: Luka Zeković
Siti kvart, Foto: Luka Zeković
Ažurirano: 24.01.2018. 17:13h

Stanari podgoričkog Siti kvarta tvrde da zbog ogromnih rupa na dijelu ulice, koja vodi iz novog bloka zgrada ka marketu „Voli“, ne mogu bezbjedno da saobraćaju. Taj dio ulice bio je asfaltiran, a zatim prekopan, nakon čega su se formirale velike rupe, duboke i po desetak centimetara.

„Problem je naročito očigledan kada padaju kiše, tu se stvore velike lokve i lomimo auta kada vozimo ulicom“, kazao je jedan od stanara. Apeluje da se ulica što prije sanira, kako bi mogli bezbjedno da saobraćaju.

Na probleme najčešće nailaze vozači koji ne poznaju teren i ne očekuju da se velike rupe nalaze u novoizgrađenom dijelu grada, ali probleme imaju i stanari jer se rupe nalaze i na ulazu u jednu od obližnjih podzemnih garaža. Da bi se parkirali moraju pažljivo preći preko velikih rupa, a tvrde da je to skoro i nemoguće kada su u blizini nepropisno parkirani automobili.

Problem je, tvrde mještani, nastao kada su radnici kompanije „Čelebić“, prije dvije godine, prokopali kanal za kanalizaciju. Nakon toga, ovaj dio ulice nije ponovo asfaltiran, već samo nasut šljunkom.

Iz kompanije „Čelebić“ ističu da asfaltiranje ulice nije njihova obaveza, već Agencije za izgradnju i razvoj Podgorice.

„Ulice u pravcu ka „Super Voliju“ i „Radoje Dakiću“ su obaveza Agencije za izgradnju i razvoj Podgorice. Kompanija „Čelebić“ je izmirila sve obaveze za komunalno opremanje i time omogućila neophodne priključke za sve stambene i poslovne objekte uz predmetnu ulicu“, navode iz „Čelebića“. Iz Agencije za izgradnju i razvoj „Vijestima“ su kazali da su sproveli postupak javne nabavke za izvođenje radove i zaključili ugovor o izvođenju radova još u januaru 2017. godine, ali da nemaju građevinsku dozvolu.

„Do realizacije ugovorenih radova nije došlo zbog neriješenih imovinsko pravnih odnosa na trasi saobraćajnice“, saopšteno je iz Agencije.

Bonus video: