Đukanović: Bolji dani pred Tuzima i Crnom Gorom

Predsjednik je rekao da je uvjeren da će lokalna uprava u Tuzima uz podršku Vlade i drugih državnih organa znati da valorizuje prirodne i ljudske resurse kojima raspolaže

18303 pregleda 39 reakcija 22 komentar(a)
Đukanović, Foto: Filip Roganović
Đukanović, Foto: Filip Roganović

Tuzi i Malesija sa svojim ljudima neodvojivi su dio građanskog državnog bića Crne Gore, koja je prepoznata u regionu i u širem okruženju kao zemlja multietničke demokratije, važan faktor stabilnosti Zapadnog Balkana, uvažena članica NATO i kandidat za članstvo u EU sa svim otvorenim pregovaračkim poglavljima, poručio je predsjednik Milo Đukanović čestitajući 1. septembar - Dan Opštine Tuzi, predsjedniku Opštine Niku Đeljošaju, predsjedniku Skupštine opštine Fadilju Kaljošaju, odbornicima i svim građanima Tuzi.

"Praznik koji slavite još je jedna prilika da odamo priznanje građanima Tuzi i Malesije, i lokalnoj upravi, koji su u uslovima pandemije COVID-19, u saradnji sa Nacionalnim koordinacionim tijelom za zarazne bolesti, Vladom i drugim državnim organima, pokazali organizovanost, odvažnost i samodisciplinu, i postali primjer kako treba čuvati svoje i zdravlje drugih, i odnositi se prema državi i u suočavanju sa novim i nepoznatim globalnim izazovima", kazao je Đukanović.

On je poručio da je uvjeren da su pred opštinom Tuzi, kao i pred cijelom Crnom Gorom, bolji dani, i da će lokalna uprava uz podršku Vlade i drugih državnih organa znati da valorizuje prirodne i ljudske resurse kojima raspolaže, "uključujući i znanje, spremnost i mogućnosti uvažene dijaspore koja je čvrstim nitima vezana za rodni kraj".

"U svim svojim progresivnim nastojanjima i aktivnostima možete uvijek računati na moju punu podršku. Još jednom vam čestitam praznik, uz želje za dobro zdravlje građana Tuzi i srdačne pozdrave", zaključio je Đukanović.

Bonus video: