Šehović: Usklađivanje obrazovanja i tržišta rada zajednički izazov

Nakon zajedničkog sastanka, Šehović je imao i bilateralni susret sa Adrew Pageom, koordinatorom za organizaciju Samita iz britanskog Ministarstva vanjskih poslova
63 pregleda 3 komentar(a)
Damir Šehović, Foto: Ministarstvo prosvjete
Damir Šehović, Foto: Ministarstvo prosvjete
Ažurirano: 24.01.2018. 13:39h

Usklađivanje obrazovanja i tržišta rada zajednički je izazov za Zapadni Balkan, ocijenjeno je na ministarskom sastanku održanom u britanskom Ministarstvu vanjskih poslova u Londonu, na kojem je učestvovao i ministar prosvjete Damir Šehović.

Kako je saopšteno iz Ministarstva prosvjete, sastanak, koji je okupio ministre obrazovanja iz zemalja Zapadnog Balkana, organizovan je u susret samitu u Londonu, koji će u julu biti održan u okviru Berlinskog procesa.

„Šehović je na sastanku potvrdio punu posvećenost Crne Gore Berlinskom procesu, inicijativi koja treba da pomogne i dodatno osnaži punu integraciju zemalja Zapadnog Balkana u Evropsku uniju“, kaže se u saopštenju.

Navodi se da je Šehović upoznao učesnike sastanka sa dostignućima Crne Gore u oblasti obrazovanja.

„I istakao da bi zajednički izazovi, poput digitalne pismenosti, povezivanja obrazovanja sa potrebama tržista rada preko dualnog obrazovanja, kao i obavezna praktična nastava u ustanovama visokog obrazovanja koju je Crne Gora već uvela, mogli da budu neke od važnih tema na predstojećem samitu“, dodaje se u saopštenju.

Nakon zajedničkog sastanka, Šehović je imao i bilateralni susret sa Adrew Pageom, koordinatorom za organizaciju Samita iz britanskog Ministarstva vanjskih poslova.

Na sastanku je, kako je saopšteno iz Ministarstva prosvjete, bilo riječi o izazovima sa kojima se region suočava, kao i evropskoj perspektivi zemalja Zapadnog Balkana.

Šehovic predvodi crnogorsku delegaciju na Svjetskom obrazovnom forumu u Londonu, koji ove godine okuplja oko stotinu ministara obrazovanja iz svih zemalja svijeta, a čija je glavna tema „Pipremanje studenata za uspjeh: razmišljati, raditi, učiti“.

Bonus video: