Obradovića čeka nova fotelja

Skrajnut je nedjelju uoči sjednice lokalnog parlamenta na kojoj je oprošteno 5,6 miliona eura duga Porto Montenegra
326 pregleda 8 komentar(a)
Peđa Obradović, Foto: Radio Jadran
Peđa Obradović, Foto: Radio Jadran
Ažurirano: 24.01.2018. 13:32h

Gradonačelnica Tivta Snežana Matijević (DPS) najvjerovatnije će razriješiti Peđu Obradovića (DPS) dužnosti direktora Direkcije za investicije i razvoj.

Više izvora “Vijesti” tvrdi da je dugogodišnji šef organa koji vodi kapitalna ulaganja smijenjen 10. januara, što iz kabineta Matijevićeve demantuju.

Iz kabineta Matijevićeve juče su „Vijestima“ odgovorili da Obradović „nije razriješen dužnosti“.

Izvori “Vijesti”, međutim, tvrde da je izvjesno da on napušta Direkciju i da će preći na neku drugu opštinsku funkciju.

Obradović je skrajnut nedjelju uoči sjednice lokalnog parlementa na kojoj je glasovima odbornika DPS-a usvojena kontroverzna odluka da Opština kompaniji Adriatic Marinas oprosti skoro 5,6 miliona eura duga. Riječ je o dugu za tri najnovije luksuzne rezidencijalno-poslovne zgrade u Porto Montenegru...

Prema nezvaničnim saznanjima „Vijesti“, razlog za razrješenje Obradovića bilo je i njegovo uporno odbijanje da potpiše ugovor sa Porto Montenegrom, kojim bi stao iza opraštanja duga.

Navodni potez gradonačelnice izazvao je nezadovoljstvo dijela njenih najbližih saradnika. Oni su mišljenja da je riječ o nelogičnom potezu, s obzirom da je lokalna uprava najavila da će ove godine realizovati više milionski vrijednih infrastrukturnih projekata. Tim prije što na Obradovićev rad, mimo primjedbi zbog sporih i komplikovanih tenderskih procedura, nije bilo većih zamjerki, čak ni iz opozicija.

Opozicija je stalno kritikovala lokalnu vlast što godinama kadrovski ne ojačava Direkciju za investicije, kako bi se pospješila i ubrzala priprema i sprovođenje projekata.

Ugovor sa Portom kojim će Opština i zvanično pretrpjeti milionsku štetu, sada formalno treba da potpiše Matijevićeva.

Lokalna uprava pokušala je i na sjednici SO da odgovornost za ekonomski štetni aranžman sa Portom indirektno „prikači“ Obradoviću, jer je glavna administratorka Marija Sijerković (DPS) ustvrdila da je upravo Direkcija za investicije, a ne kabinet gradonačelnice, obrađivač koji je pripremio odluku.

Na pitanje opozicije gdje je onda Obradović da kao direktor brani „svoj“ predlog, Sijerkovićeva je kazala da je „opravdano odsutan“.

Obradović prema izvorima "Vijesti" “očima nije vidio“ predlog odluke.

Iz Opštine su juče “Vijestima” kazali da “u predlogu Odluke o davanju saglasnosti na predlog Ugovora o načinu ispunjena dijela međusobnih obaveza po osnovu naknade za komunalno opremanje građevinskog zemljišta između Opštine i “Adriatic Marinas”, stoji da je obrađivač Direkcija za investicije.

“To je činjenica koju ne bi trebalo dovoditi u pitanje. Javnost ni u kom trenutku nije obmanuta - rečeno je da je direktor Direkcije opravdano odsutan, jer je tako i bilo”, saopšteno je iz PR službe Opštine.

Bonus video: