CIN- CG osudio napad na novinarsku ekipu RTCG-a

"Zato, ko god da stoji iza ovih napada, ugrožava tranziciju Crne Gore ka demokratiji i daje alibi onima koji nas ubjeđuju da je slobodno izražena volja na izborima opasnost po ovu državu" kaže se u saopštenjU

8305 pregleda 107 reakcija 4 komentar(a)
Foto: CIN-CG
Foto: CIN-CG

Centar za istraživačko novinarstvo Crne Gore najoštrije osuđuje napad na ekipu Radio televizije Crne Gore (RTCG), koji je, kako su saopštili iz ovog medija, počinjen sinoć od, kao se tvrdi, pristalica opzicije koji su slavile pobjedu na nedjeljenim parlamentarnim izborima.

Ovakvi incidenti i neprimjereni ispadi, samo idu u prilog onima koji bi Crnu Goru da drže i dalje zarobljenu i koji bi da kontrolišu ključne institucije, a posebno medije, kazali su u CIN-u.

"Zato, ko god da stoji iza ovih napada, ugrožava tranziciju Crne Gore ka demokratiji i daje alibi onima koji nas ubjeđuju da je slobodno izražena volja na izborima opasnost po ovu državu" kaže se u saopštenju.

CIN-CG poziva nadležne organe da procesuiraju počinioce ovog incidenta, kako i oni ne bi ostali sakriveni, kao u mnogim slučajevima do sada kada se atakovalo na medije i novinare koje ne kontroliše vlast DPS-a.

Bonus video: