U Ulcinju danas otvaranje kružnog toka

Opština Ulcinj kandidovala ga je kao kapitalnu investiciju kod Vlade
178 pregleda 13 komentar(a)
Ažurirano: 24.01.2018. 12:10h

Otvaranje kružnog toka na centralnom bulevaru kod zgrade Opštine, planirano je za danas u 17.00h. Vijestima je to potvrdio sekrertar za komunalne poslove Mustafa Gorana, a kružni tok otvoriće predsjednik Opštine Nazif Cungu.

Investicija je vrijedna 390.000 eura i planirana je opštinskim budžetom. Prvobitni rok za puštanje u saobraćaj kružnog toka bio je 23. decembar ali je izvođač radova "DOO Putevi Bar" naišao i na poslove koji nijesu bili predviđeni tenderskim zadatkom. Zatim je probijen i drugi rok, 12. januar, zbog loših vremenskih uslova i radova koje je rubom kružnog toka obavljao neplanirano CEDIS.

Izgradnja kružnog toka prva je faza realizacije projekta gradnje bulevara od Doma zdravlja do bulevara Teuta na Velikoj plaži. Računajući i eksproprijaciju zemljišta, taj prijekat „težak“ je oko 5,5 miliona eura.

Opština Ulcinj kandidovala ga je kao kapitalnu investiciju kod Vlade.

Radovi na kružnom toku prouzrokovali su nevolje i saobraćajne gužve, budući da je glavni gradski bulevar zatvoren sa svih strana. Saobraćalo se altermativnim putevima preko Bijele gore i Đerana.

Galerija

Bonus video: