Šampioni, a bez sale za trening

Karatisti Gorštaka trenirali u holu Opštine i Centra za kulturu, čak tri godine u parku, u hladnim salama i hodnicima

8193 pregleda 5 komentar(a)
Šampionka Anđela Ivanović, Foto: Privatna arhiva
Šampionka Anđela Ivanović, Foto: Privatna arhiva

Anđela Ivanović, kojoj je prošle sedmice dodijeljena nagrada za najbolju mladu sportistkinju iz Kolašina, četrnaesta je članica Karate kluba (KK) Gorštak, kojoj je pripalo to priznanje. Taj klub, međutim, i dalje nema adekvatan prostor za treninge.

Jedan od trenera KK Željko Vukićević podsjetio je da je Ivanović nagradu zaslužila kao šampionka Crne Gore, viceprvakinja Balkana, ali i osvajač bronzane medalje na istom šampionatu.

“Skoro pune dvije decenije KK Gorštak donosi medalje s najvećih međunarodnih takmičenja. Nagradom za najbolje sportiste opštine, jednom ili više puta nagrađivani su Ana Dukić, Ivica Šćepanović, Marina Kovjanić, Slađana Kršikapa, Strahinja Rajković, Vuk Šuković, Savić Medenica, Anica Mijatović, Ognjen Šubara, Lado Vuković...“, kaže Vukićević.

On podsjeća da KK, i pored tih rezultata, još nema uslovnu salu za treninge.

Kako kaže, kolašinski karatisti trenirali su u holu Opštine i Centra za kulturu, čak tri godine u parku, u hladnim salama, hodnicima…

“Sada smo u zgradi stare osnovne škole. Uložli smo sredstva kluba i opremili pristojne sale za treninge u sklopu sportske hale, međutim, i odatle smo otjerani. Te prostorije su pretvorene kasnije u magacin. Pored svega toga, i dalje ćemo se truditi da na najbolji način prezentujemo svoj grad i svoju državu. Radićemo kao i do sada, stručno, pošteno i predano“, kaže Vukićević.

Bonus video: