SNP: Sloboda novinarstva je temelj demokratije

"I zato nema potpune slobode medija dok se u potpunosti ne razriješe slučajevi napada na novinare i dok nalogodavce i izvršioce ubistva Duška Jovanovića ne stigne ruka pravde", kazali su iz SNP-a
64 pregleda 0 komentar(a)
Novine, mediji, Foto: Pixabay.com
Novine, mediji, Foto: Pixabay.com
Ažurirano: 23.01.2018. 15:56h

Socijalistička narodna partija Crne Gore čestitala je Dan novinara svim poslenicima javne riječi u Crnoj Gori, uz napomenu da je sloboda novinarstva temelj demokratije.

U saopštenju je rečeno da nema slobodne Crne Gore bez slobodnog novinarstva, jer mediji moraju biti građanska savjest društva.

"Istina, pravda i sloboda moraju biti promovisani kao osnovni postulati ove profesije, a novinari moraju imati elementarno korektne uslove za rad, kako bi se očuvali kriterijumi i kvalitet profesionalne etike. Nažalost, put do istine u našoj državi nikada nije bio lak, a za slobodnu riječ davalo se mnogo, nekad i najviše. I zato nema potpune slobode medija dok se u potpunosti ne razriješe slučajevi napada na novinare i dok nalogodavce i izvršioce ubistva Duška Jovanovića ne stigne ruka pravde", kazali su iz SNP-a.

Bonus video: