Ćeman: U današnje vrijeme je nedopustivo da se opet navlači mračna medijska zavjesa

"Vi, koji u značajnoj mjeri učestvujete u kreiranju javnog mnjenja bili ste zastrašivani, maltretirani, čak i ubijani", rekao je on
1 komentar(a)
Albin Ćeman, Foto: Demokratska Crna Gora
Albin Ćeman, Foto: Demokratska Crna Gora
Ažurirano: 23.01.2018. 15:42h

Član Glavnog odbora Demokrata Albin Ćeman čestitao je Dan novinara.

"U ime Demokrata i u svoje ime svim novinarima i poslenicima javne riječi čestitam Dan novinara. Časna novinarska profesija u dugom periodu bila je i najranjivija. Biti novinar bilo je kobno zanimanje u Crnoj Gori. Vi, koji u značajnoj mjeri učestvujete u kreiranju javnog mnjenja bili ste zastrašivani, maltretirani, čak i ubijani", rekao je on.

Ćeman je kazao da će Demokratska Crna Gora uvijek skretati pažnju na ovu pojavu i neće dopustiti da se zaboravi nezahvalna uloga novinara, kao ni tragična sudbina najhrabrijih među njima.

"Kada sve prethodno imamo u vidu, u današnje vrijeme je više nego nedopustivo i za svaku osudu da se opet navlači mračna medijska zavjesa, ponovnim pokušajem da se Javni servis potlači i stavi pod politički uticaj vadajuće partije. I ovom prilikom apelujemo na ukupnu domaću i međunarodnu javnost da se tome zajedno odupremo. Poštovani novinari, želeći vam da sačuvate svoje slobode, ali i čast novinarske profesije i etike, nepristrasnošću i objektivnošću, još jednom, čestitam vam Dan novinara", rekao je Ćeman.

Bonus video: