Već spremaju kićenje Podgorice za Novu godinu

Iz Komunalnih usluga odlučili da skrate rok za podnošenje ponuda za posao vrijedan 82 hiljade eura, “iz razloga hitnosti kako bi bio ispoštovan vremenski rok za montiranje novogodišnjeg nakita”

11218 pregleda 11 komentar(a)
Detalj iz centra Podgorice prošlog decembra, Foto: Savo Prelević
Detalj iz centra Podgorice prošlog decembra, Foto: Savo Prelević

Podgoričke Komunalne usluge namjeravaju da na ukrašavanje glavnog grada za vrijeme novogodišnjih praznika utroše malo više od 82.000 eura.

To gradsko preduzeće traži gotovo 580 prozračnih kugli, od kojih 200 moraju bit “prekrivene bijelim prozračnim PVC materijalom koji je oblikovan poput borovih iglica, koji je popunjen LED diodama s vanjske strane kugle s gustoćom od minimalno 490 dioda po kugli”, navodi se u tenderskoj dokumentaciji koja je dostupna na Portalu javnih nabavki.

Dokumentacijom se traži i 2.000 čeličnih sajli za vještanje novogodišnjih ukrasa.

Ponude se dostavljaju do 18. septembra.

Iz “Komunalnih usluga” je saopšteno da su odlučili da skrate rok za podnošenje ponuda “iz razloga hitnosti kako bi bio ispoštovan vremenski rok za montiranje novogodišnjeg nakita na lokacijama koje su predviđene svečanim ukrašavanjem glavnog grada za predstojeće Novogodišnje praznike”.

Tenderskom dokumentacijom je precizirano da je rok za isporuku robe maksimalno 15 dana od dana zaključivanja ugovora.

U odnosu na ranije godine, Komunalno” je poranilo sa nabavkom novogodišnjih ukrasa.

Prošle godine su, na primjer, tender vrijedan 100.000 eura raspisali sredinom oktobra, a ugovor potpisali krajem novembra.

Dvije godine ranije, 2017. godine, potrošili su gotovo 50.000 eura, tender je raspisan krajem septembra, a ugovor potpisan sredinom novembra.

Bonus video: