Krivokapić: Slobodni mediji da istraju u borbi protiv fabrika laži

SDP se, kako ističe Krivokapić, kroz svoje djelovanje u protekle tri decenije snažno zalagala za uspostavljanje društva u kojem će dostignuća u slobodi medija biti jedan od suštinskih faktora razvoja države
20 komentar(a)
Ranko Krivokapić, Foto: Savo Prelević
Ranko Krivokapić, Foto: Savo Prelević
Ažurirano: 23.01.2018. 12:42h

Slobodna javnost je osnova za svako demokratsko i slobodno društvo, a sloboda javne riječi njen najvažniji činilac, poručio je predsjednik Socijaldemokratske partije Ranko Krivokapić povodom Dana novinara.

Crna Gora je, kako je kazao, postajala slobodnija i otvorenija kako je rasla sloboda za medije i njihov uticaj na društvene procese u Crnoj Gori.

SDP se, kako ističe Krivokapić, kroz svoje djelovanje u protekle tri decenije snažno zalagala za uspostavljanje društva u kojem će dostignuća u slobodi medija biti jedan od suštinskih faktora razvoja države.

"Danas na žalost nazadujemo. Fabrike laži iz regiona preplavile su nezavisnu Crnu Goru. Rječnikom i lažima koje uništavaju tradicionalnu odgovornost za javnu riječ u Crnoj Gori, najamnicima koji rukovode i domaćim zavisnicima u odbrani vlasti po svaku cijenu. Hrabrim crnogorskim urednicima i novinarima želimo da istraju u svojoj ulozi savjesti građana, uz želju da sljedeće obilježavanje njihovog Dana bude održano u državi gdje će sloboda pripadati svima a novinari biti njeni najpoštovaniji zaštitnici," zaključio je Krivokapić.

Bonus video: