Požar na brdu Mihinja u Donjoj Gorici: U gašenju angažovani i avioni

Zbog nepristupačnog terena u gašenju požara angažovani i avioni Direktorata za vanredne situacije.

16071 pregleda 4 komentar(a)
Foto: Facebook
Foto: Facebook
Ažurirano: 07.09.2020. 19:08h

U Podgorici je trenutno aktivan požar na brdu Mihinja u podgoričkom naselju Donja Gorica, koji je jutros ugrožavao i kuće.

To je saopšteno iz Službe zaštite i spasavanja, navodeći da je požar sada pod kontrolom, a da su ekipe na terenu.

Pojasnili su da je zbog nepristupačnog terena u gašenju požara angažovani i avioni Direktorata za vanredne situacije.

"U periodu od 16 časova 06.09.2020.godine do istog perioda danas, pripadnici Službe zaštite i spašavanja Glavnog grada realizovali su ukupno 15 intervencija", saopšteno je iz ove službe.

Oni su kazali da je od tog broja osam intervencija bilo na gašenju požara i to na sljedećim lokacijama: kod starog grafičkog centra, u blizini gradske deponije, u naselju City kvart, brdo Mihinja, Berislavci.

Kako su pojasnili, na ukupno šest lokacija u pitanju su požari trave i rastinja, dok je u naselju City kvart došlo do požara na kuhinjskim uredajima, a u Ulici Marka Miljanova kod starog grafičkog centra došlo je do požara na vozilu.

"Najveći požar nastao je na brdu Mihinja i taj požar je i dalje aktivan, ali se drži pod kontrolom. U prijepodnevnim časovima požar je ugrožavao kuće i imanja porodica i s obzirom da je većinom na nepristupačnom terenu gdje je otežano gašenje, angažovani su avioni Direktorata za vanredne situacije", dodaje se.

Iz Službe je saopšteno da se stanje na ovom dijelu prati konstantno i po potrebi se blagovremeno reaguje u cilju gašenja i sprečavanja daljeg širenja ka selima Beri i Krusi.

"Takođe, u navedenom periodu izvršeno je obezbjeđivanje većeg skupa i prevoz jedne cistijerne vode za piće. Ostale intervencije odnose se na aktivnosti iz nadležnosti službe", kazali su iz Službe.

Bonus video: