Marković čestitao Dan novinara: Vlada ostaje odgovoran partner medija

Premijer je istakao da će Vlada nastaviti i da podržava rad Komisije za praćenje postupanja nadležnih organa u istragama slučajeva prijetnji i nasilja nad novinarima, ubistava novinara i napada na imovinu medija
5 komentar(a)
Duško Marković, Foto: Boris Pejović
Duško Marković, Foto: Boris Pejović
Ažurirano: 23.01.2018. 10:05h

Mediji su u svakom modernom društvu važan dio kreativnih industrija, sa posebnim uticajem na demokratski razvoj, pa će tako Vlada Crne Gore nastaviti da bude odgovoran i posvećen partner medija, uvažavajući standardne profesionalnog novinarstva i promovišući civilizovan način komunikacije na javnoj sceni, poručio je premijer Duško Marković povodom 23. januara – Dana novinara Crne Gore.

On je čestitku uputio novinarima i ukupnoj medijskoj zajednici.

Kako je kazao, crnogorsko društvo prolazi kroz dinamičan i zahtjevan period reformi usmjerenih ka unaprjeđenju kvaliteta života građana i ispunjavanju obaveza iz evropske agende.

"Na tom putu novinari i mediji imaju posebnu odgovornost da na profesionalan i objektivan, dakle i kritički način, informišu javnost u svim sferama interesovanja. Tim prije što u vremenu u kojem živimo i strvaramo, odgovornost za pisanu riječ nikada nije imala veći značaj," navodi se u čestitki predsjednika Vlade.

Premijer je istakao da će Vlada nastaviti i da podržava rad Komisije za praćenje postupanja nadležnih organa u istragama slučajeva prijetnji i nasilja nad novinarima, ubistava novinara i napada na imovinu medija, štiteći integritet i bezbjednost novinara i medijskih poslenika u Crnoj Gori.

"U to ime – čestitam vam Dan novinara," navodi se u čestitki predsjednika Vlade.

Bonus video: