OEBS donirao tehničku opremu Odsjeku za novinarstvo

„Tehnička oprema će doprinijeti razvoju praktičnih vještina studenata i pripremiće ih da održavaju visoke standarde novinarstva u proizvodnji medijskog sadržaja pod promjenljivim i izazovnim okolnostima“, rekla je Davije

3120 pregleda 1 komentar(a)
Daniel Blank predao donaciju fakultetu, Foto: OEBS
Daniel Blank predao donaciju fakultetu, Foto: OEBS

Misija OEBS-a u Crnoj Gori donirala je 21 laptop i tri profesionalne kamere Odsjeku za novinarstvo Fakulteta političkih nauka.

Iz OEBS-a su kazali da je donacija dio aktivnosti Misije čiji je cilj jačanje praktične nastave novinarstva na Univerzitetu Crne Gore.

„Tehnička oprema će doprinijeti razvoju praktičnih vještina studenata i pripremiće ih da održavaju visoke standarde novinarstva u proizvodnji medijskog sadržaja pod promjenljivim i izazovnim okolnostima“, rekla je šefica Misije OEBS-a u Crnoj Gori Maris Davije.

Ona je dodala da se „ovaj pristup poklapa sa naporima Misije da ojača kapacitete institucija povezanih sa medijima u pružanju praktičnih kurseva usavršavanja, u skladu sa potrebama brzog rasta informacionih tehnologija i nastanka konvergentnih redakcija“.

“Digitalno stručni i kvalifikovani novinari, pridržavajući se najviših standarda etičkog novinarstva, doprinose dobro informisanom društvu“, navela je Davije.

Misija podržava programe za unapređenje sposobnosti novinara da koriste savremenu tehničku opremu, što je, kako su kazali, posebno važno u novom radnom okruženju, nastalom kao rezultat trenutne pandemije.

Bonus video: