Trodnevna atrakcija u Herceg Novom: Sve je spremno za osmi Big game fishing

Takmičari iz Crne Gore, regiona ali i inostranstva, tokom tri dana takmičenja, okušaće svoju sreću i boriri se za jedno od prva tri mjesta i vrijedne nagrade

27765 pregleda 31 reakcija 0 komentar(a)
Foto: Big Game Fishing/Facebook
Foto: Big Game Fishing/Facebook

Osma po redu manifestacija Big game fishing okupiće i ove godine u Herceg Novom sve ljubitelje ribolova.

Novski Škver još jednom će biti mjesto sastajanja i polazna tačka za sve učesnike ove sportske i turističke manifestacije.

Takmičari iz Crne Gore, regiona ali i inostranstva, tokom tri dana takmičenja, okušaće svoju sreću i boriri se za jedno od prva tri mjesta i vrijedne nagrade.

Naime, manifestacija koja godinama okuplja sve ljubitelje sportskog ribolova prkosi trenutnoj pandemiji virusa korona.

Od nje se ne odustaje a kako kažu organizatori biće održana uz poštovanje svih mjera propisanih od strane Nacionalnog koordinacionog tijela.

Prijavljivanje ekipa je danas od 16 do 20 sati a nakon toga će biti upriličeno svečano otvaranje u restoranu „Jadran“ na prelijepom Škveru.

Prvo će biti održan sastanak kapitena a potom će se učesnici uz razgovor i večeru pripremiti za četvrtak kada kreće pravo sportsko nadmetanje. Raspoređeni na više od 20 brodova, potrudiće se da ostvare što bolji ulov i kotiraju se visoko na listi.

Prema riječima Radojice Gardaševića, predsjednika novskog Big game fishing kluba, pravila su jednostavna i svi učesnici su, s obzirom da godinama učestvuju na ovoj manifestaciji, sa njima odlično upoznati.

Plovi se do 12 milja od obale i svaka ekipa ima svoj brod na kojem može biti od dva do pet članova.

„Brodovi isplovljavaju iz Gradske luke u 08:00 sati i lovimo sve do 17.30h. Kad sudija objavi kraj štapovi moraju biti izvađeni. Ko je ulovio ribu, ulovio je. Imamo jasne veličine ribe koje se moraju poštovati, sve ispod toga puštamo“, pojašnjava Gardašević kao jedan od organizatora ove, sada već tradicionalne manifestacije.

Prema pravilima ovog takmičenja biće puštena svaka tuna ispod 15 kg, sabljarka ispod 10 kg, trup i arbakor ispod pet kilograma a ribe poput iglana i lampuge ispod tri kilograma.

Vaganje nakon ribolova održava se u restoranu „Jadran“ na škveru a pobjednici će biti proglašeni u subotu. Prva tri mjesta pored pehara dobiće i vrijedne nagrade poput štapova za pecanje, kulera i slično...

Kako navodi Gardašević cilj jedne ovakve manifestacije jeste i mali doprinos turističkoj sezoni, a pored Big game fishing kluba na čijem je čelu organizator ovog prepoznatljivog događaja je i Savez za sportski ribolov Crne Gore