"situacija nikad složenija"

Ljekarska komora: Nadležni organi da postupaju po zakonu

Svaki dalji pritisak i opterećenje zdravstvenog sistema neminovno dovodi do povećanja obolijevanja, kako građana, tako i ljekara, ističe predsjednik Ljekarske komore, Aleksandar Mugoša

16598 pregleda 177 reakcija 21 komentar(a)
Mugoša, Foto: Filip Roganović
Mugoša, Foto: Filip Roganović

Ljekarska komora apelovala je na nadležne organe da postupaju u skladu sa zakonom i nadležnostima koje su im date u cilju sprječavanja i suzbijanja širenja opasne zarazne bolesti.

Predsjednik Ljekarske komore Aleksandar Mugoša kazao je da, sa aspekta zdravstvene bezbjednosti građana, situacija u Crnoj Gori nikad nije bila složenija.

“U isto vrijeme, sve je više oboljelih ljekara i drugih medicinskih radnika, čime se ugrožava funkcionisanje zdravstvenog sistema i liječenje građana", naveo je Mugoša.

Osim toga, kako je rekao, građani su se našli prvi put u situaciji da ne samo da ne mogu, već ne smiju pomoći svojim najbližima u trenucima bolesti i patnje, što svakako nije u duhu tradicije i karaktera naroda u Crnoj Gori.

Prema riječima Mugoše, svaki dalji pritisak i opterećenje zdravstvenog sistema neminovno dovodi do povećanja obolijevanja, kako građana, tako i ljekara.

“U ime crnogorskih ljekara molim sve, prije svega nadležne organe, da postupaju u skladu sa zakonom i nadležnostima koje su im date u cilju sprječavanja i suzbijanja širenja opasne zarazne bolesti”, poručio je Mugoša.

Preporučujemo za Vas