Herceg Novi: Račun Opštine bi u utorak mogao biti blokiran?

Iz opštinske kase “nestaće” skoro 500.000 eura, po izvršnom rješenju i nalogu javne izvršiteljke Jasmine Bajović, te bi račun mogao biti blokiran, kazao je Bigović
3 komentar(a)
Miloš Bigović, Foto: Slavica Kosić
Miloš Bigović, Foto: Slavica Kosić
Ažurirano: 22.01.2018. 15:02h

Račun opštine sjutra bi mogao biti blokiran ukoliko Privredni sud ne usvoji prigovor Opštine Herceg Novi zbog izvršne naplate dvije mjenice za led rasvjetu, kazao je novinarima predsjednik SO Miloš Bigović nakon završetka današnje vanredne sjednice lokalnog parlamenta.

Iz opštinske kase “nestaće” skoro 500.000 eura, po izvršnom rješenju i nalogu javne izvršiteljke Jasmine Bajović, te bi račun mogao biti blokiran, kazao je Bigović.

On je naglasio da tu odluku u lokalnoj upravi smatraju nezakonitom i neodgovornom.

“Nemojmo da u konkretnom slučaju, privatni interesi nadilaze opšte interese “, ustvrdio je Bigović navodeći da javna LED rasvjeta u Herceg Novom nije nikada funkcionisala u punom kapacitetu.

“Ako postoji jedno lice koje će potvrditi stručnim i laičkim referencama da je ta javna rasvjeta radila, ja odgovorno tvrdim, u ime Opštine Herceg Novi, da ćemo mi izmiriti, bez prinudne naplate, svaki cent našeg dugovanja”, poručio je Bigović.

Bigović je pojasnio da je firma HeSa light sa kojom je Opština Herceg Novi potpisala ugovor o instaliranju LED rasvjete vrijedan 2,69 miliona eura, “misteriozno nestala i nije se pojavljivala godinu ipo”, a zatim su se javile firme naljednice, pravno problematične.

Bigović je kazao da su uputili i uregniciju Specijalnom tužilaštvu za organizovani kriminal,koji taj slučaj izviđa dvije godine. Privrednom sudu su uputili inicijativu za izdavanje privremene mjere, kako bi se obustavio postupak izvršenja.

Bonus video: