Inovativno rješenje za više prostora i uživanja u vašem domu

Dnevna svjetlost, svjež i čist vazduh i ventilacija su ključni elementi zdravog prostora koje treba uvijek da je prilagođeno potrebama i načinu života čovjeka

36655 pregleda 0 komentar(a)
Foto: Velux
Foto: Velux

U prosjeku čak 90 posto svoga vremena čovjek provodi u zatvorenom prostoru. Možda se i čini previše, ali kada se uzmu u obzir sve dnevne aktivnosti: posao, škola, prevoz, teretane, igraonice, ostaje malo vremena za prirodu i boravak na otvorenom, a to je upravo ono što najviše prija organizmu.

Iz tog razloga su dnevna svjetlost, svjež i čist vazduh i ventilacija ključni elementi zdravog prostora koje treba uvijek da je prilagođeno potrebama i načinu života čovjeka.

Posljednjih godina potkrovlja su sve popularnija jer su za adekvatnu osvijetljenost, izolaciju i maksimalan komfor nekad dovoljna čak i manja ulaganja u adaptacije. Polazna tačka je svjetlost tj. prozori koji istovremeno treba da obezbijede i dobru ventilaciju i zaštitu od sunca, kada je to potrebno.

Za one koji zamišljaju jutarnju kafu na balkonu sa pogledom na planine, otvoreno more ili Bokokotorski zaliv, idealno rješenje za potkrovlja je Cabrio sistem tj. krovni prozor koji se svega u nekoliko sekundi pretvara u balkon.

Ovaj sistem je izrađen od troslojnog, super izolujućeg niskoenergetskog stakla koje omogućava osim panoramskog pogleda i visoku energetsku efikasnost te se na taj način sprječava i gubitak toplote tokom hladnih zimskih dana. Količina svjetlosti u prostoru se najbolje se može regulisati unutrašnjim i spoljašnjim Velux roletnama koje odgovaraju i Cabrio sistemu.

foto: Velux

Vaše novo mjesto pod suncem može imati i do tri vezana prozora, a ako na to dodate i mogućnost proširenja izlaza i dogradnje terase, imaćete osjećaj da ste u potpuno drugačijem prostoru. Ovakvim renoviranjem ćete znatno povećati i vrijednost nekretnine, a investiraćete mnogo manje u odnosu na kupovinu novog doma.

Ugradnja krovnih prozora ili Cabrio sistema zavisiće od samog tipa potkrovlja, kosine krova, korišćenih materijala prilikom izgradnje kao i drugih faktora, a za savršenu udobnost i ugođaj samo je potrebno pronaći idealnu kombinaciju Velux proizvoda.

Ukoliko želite da osvježite i adaptirate postojeće, ili da uredite novo potkrovlje, za besplatne konsultacije i posjete na teritoriji Crne Gore možete pozvati VELUX stručnjake, koji će vam pomoći da nađete najbolje rješenje za vaš prostor.