PRIJEM U KABINETU PREMIJERA

Marković: Vlada u potpunosti podržava Ljekarsku komoru

Predsjednik Vlade je ukazao na potrebu jedinstvenog pristupa svih subjekata u zdravstvenom sistemu i njihove efikasne saradnje u cilju pružanja što kvalitetnijih zdravstvenih usluga građanima
4 komentar(a)
Aleksandar Mugoša, Duško Marković, Foto: Gov.me/S. Matić
Aleksandar Mugoša, Duško Marković, Foto: Gov.me/S. Matić
Ažurirano: 22.01.2018. 13:07h

Novo rukovodstvo Ljekarske komore, kao profesionalne organizacije koja obavlja važnu funkciju u skladu sa javnim ovlašćenjima ima podršku Vlade Crne Gore, poručio je premijer Duško Marković na prijermu delegacije Ljekarske komore koju je predvodio dr Aleksandar Mugoša.

Marković je ukazao na potrebu jedinstvenog pristupa svih subjekata u zdravstvenom sistemu i njihove efikasne saradnje u cilju pružanja što kvalitetnijih zdravstvenih usluga građanima.

„Imate moju podršku i imaćete je," rekao je predsjednik Vlade dodajući da će i od Ministarstva zdravlja zatražiti punu saradnju sa Ljekarskom komorom.

Kako navode iz Vlade, rukovodstvo Ljekarske komore informisalo je premijera o dosadašnjim aktivnostima, o planovima za prevazilaženje izazova do kojih je došlo usljed blokade rada Komore u proteklom razdoblju kao i o viziji djelovanja Ljekarske komore Crne Gore.

Marković je podržao zahtjev za prolongiranje roka za izdavanje i obnovu licenci ljekarima dok ne budu stvorene normativne pretpostavke za tu aktivnost i za druge aktivnosti Komore.

Rukovodstvo Ljekarske komore, dodaju iz Vlade, ukazalo je na sastanku na više pojava poput neetičkih i protivzakonitih reklama medicinskih usluga i ustanova iskazavši spremnost da se kao esnafska organizacija ozbiljno uhvate ukoštac sa pojavama čiji je cilj dezinformisanje javnosti i nanošenje štete Državi.

Sastanku su prisustvovali i potpredsjednica Skupštine Ljekarske komore dr Žanka Cerović, ljekarka Radiološke klinike Kliničkog centra Crne Gore i predsjednica Udruženja radiologa Crne Gore i zamjenik predsjednika Ljekarske komore dr Kenan Erović, anesteziolog Opšte bolnice Bijelo Polje.

Preporučujemo za Vas