Zatvara se “Bubamara II”, djecu usmjeravaju u druge jedinice

Roditelji ogorčeni što, kako tvrde, za promjene saznaju u posljednji čas, iako uprava to zna od početka 2020. godine

4031 pregleda 3 komentar(a)
Vrtiću bile ustupljene dvije učionice u OŠ “Savo Pejanović”, Foto: Vesko Belojević
Vrtiću bile ustupljene dvije učionice u OŠ “Savo Pejanović”, Foto: Vesko Belojević

Roditelji mališana upisanih u vaspitnu jedinicu “Bubamara II” vrtića “Đina Vrbica” tvrde da ih je uprava te ustanove tek prije tri dana obavijestila da djecu treba da premjeste, jer se ta jedinica zatvara.

Ogorčeni su što za to saznaju dvadesetak dana prije početka rada vrtića u Crnoj Gori, s obzirom na to da je uprava odavno znala da ova jedinica u ovoj školskoj godini neće početi sa radom.

Uprava vrtića potvrdila je informaciju o zatvaranju jedinice, ali obećavaju da će naći način da djeca i roditelji ne trpe.

Roditelji poručuju i da se radi o nepedagoškom ponašanju uprave vrtića “Đina Vrbica” prema najmlađima, ali da ne treba zanemariti ni to što su time otežali organizaciju porodici.

Jedinica “Bubamara II” radila je u sklopu podgoričke OŠ “Savo Pejanović”. U dvije učionice koje je škola ustupila na korišćenje bilo je upisano preko 60 mališana, u dvije vaspitne grupe.

Roditelji su, nakon što su osmog septembra primili dopis od uprave vrtića, tražili informaciju i od uprave škole.

Saopšteno im je da je direktor vrtića Vuk Stanišić od početka kalendarske godine znao da će školi biti potrebne ustupljene učionice. Iz uprave škole su ocijenili da je mnogo ranije trebalo riješiti taj problem, ali i da su prioritet đaci te ustanove.

Iz uprave JPU “Đina Vrbica” su odgovorili “Vijestima” da je u OŠ “Savo Pejanović” upisan veći broj djece zbog čega su školi potrebne učionice.

„Roditelji ove djece mogu izvršiti prepis u okolne vaspitne jedinice - „Jelena Ćetković II“ (JU OŠ “21. maj”) i Stara varoš... Postoji mogućnost prepisa djece u novi rekonstruisani dio jedinice “Mogli”, na Zabjelu. S obzirom na to da se u ovoj školi, već pet godina unazad, realizuje vaspitno-obrazovni rad u dvije ustupljene učionice, za narednu školsku godinu je u završenom upisnom roku bilo upisano 68 djece... U skadu sa mogućnostima nastojaćemo da izađemo u susret roditeljima, vezano za porodičnu organizaciju, ukoliko u istom domaćinstvu ima više djece koja idu u vrtić, a različitog su uzrasta“, stoji u odgovoru uprave „Vijestima“.

Bonus video: