Kosović: Na sceni je ubijanje Sutormana

Prema njegovim riječima "nemilice se kasapi šuma na padinama Sutormana, sa obije strane i na raznim lokacijama"

6114 pregleda 483 reakcija 5 komentar(a)
Kosović, Foto: Crno na Bijelo
Kosović, Foto: Crno na Bijelo

Željko Kosović, član barske URA-e upozorio je na moguće nelegalne radnje sječe i eksploatacije šume na planini Sutorman.

"Rukovodeći se svojim osnovnim principom, a što bi trebao da bude i princip svakog normalnog građanina - a to je zaštita životne sredine, prirodnih resursa i dobara, ukazujemo na moguće nelegalne radnje sječe i eksploatacije šume na planini Sutorman - plućima Bara”, saopštio je Kosović.

Prema njegovim riječima "nemilice se kasapi šuma na padinama Sutormana, sa obije strane i na raznim lokacijama."

"U ranim jutarnjim satima u periodu od 04 - 08h je uveliko primjetan zvuk motornih testera, što dodatno podgrijava sumnju na nelegalnu sječu. Na dosta lokacija se može primijetiti da je šuma posječena”, kazao je on.

Kosović je podsjetio da je Sutorman poznat kao vazdušna banja i izletište za mnoge Barane.

"Molimo nadležne organe da izvrše kontrolu na terenu, upozore gdje god mogu i zaštite državnu imovinu od devastacije duž puta kao i od nelegalne eksploatacije na raznim lokacijama. Priču o divljim deponijama koje iz dana u dan rastu na ovom potezu, ostavljamo za drugu priliku. Ukoliko se devastatori ogluše na upozeranja nadležnih službi, mislim da je suvišno govoriti o tome šta bi trebalo da bude sljedeći potez”, zaključio je Kosović.

Bonus video: