Donacija Slovenije: Uručena medicinska zaštitna oprema

Generalni direktor Direktorata za vanredne situacije u MUP-u Mirsad Mulić je izrazio zahvalnost slovenačkoj vladi "u ovoj teškoj situaciji borbe sa virusom COVID-19", koja je, kako je kazao, iskaz zajedništva dva naroda

3445 pregleda 0 komentar(a)
Presker i Mulić, Foto: MUP Crne Gore
Presker i Mulić, Foto: MUP Crne Gore

Danas je dopremljena donacija medicinske zaštitne opreme, koju je Slovenija uputila Crnoj Gori kroz Mehanizam za civilnu zaštitu Evropske unije, saopšteno je iz Ministarstva unutrašnjih poslova.

Povodom primopredaje opreme, generalni direktor Direktorata za vanredne situacije u Ministarstvu unutrašnjih poslova Mirsad Mulić je, kako se navodi, izrazio zahvalnost Vladi Republike Slovenije "u ovoj teškoj situaciji borbe sa virusom COVID-19", koja je, kako je kazao, iskaz zajedništva dva naroda.

„Ova donacija potvrđuje kvalitetnu i intenzivnu saradnju između naše dvije zemlje i pokazuje da su solidarnost i humanost vrijednosti koje nas povezuju“, kazao je Mulić. Takođe, istakao je da donacija potvrđuje i značaj članstva Crne Gore u Mehanizmu za civilnu zaštitu Evropske unije.

Mulić je uputio apel građanima da budu svjesni da se borimo sa ozbiljnim protivnikom i da poštuju preporučene mjere.

Ambasador Slovenije u Crnoj Gori Gregor Presker je kazao da su sa pandemijom COVID-19, međuzavisnost i potreba za solidarnošću, postali još očigledniji.

„Sloveniju, kao odgovornu članicu Mehanizma za civilnu zaštitu EU, izuzetno raduje što danas Crnoj Gori može predati zaštitnu opremu (maske i dezinfekciona sredstva) u ukupnoj vrijednosti preko 102.000 eura. Ovaj čin je dodatni dokaz dugogodišnjih bliskih prijateljskih odnosa između naših država“, saopštio je ambasador Presker. Pozvao je građane Crne Gore da ostanu odgovorni zbog sebe i svoje okoline te da dosljedno koriste zaštitna sredstva i prate preporuke nadležnih organa u cilju suzbijanja širenja koronavirusa.

Bonus video: