Bivši radnici "Vektre nord" traže pomoć od predsjednika Opštine

Zaposlenima u firmi “Vektra nord” poslodavac duguje više od 60 zarada, poreze i doprinose

3698 pregleda 3 komentar(a)
Ulaz u krug fabrike nekadašnje “Impregnacije, Foto: Dragana Šćepanović
Ulaz u krug fabrike nekadašnje “Impregnacije, Foto: Dragana Šćepanović

Bivši radnici nekadašnje kolašinske “Impregnacije drveta“, koja je 2007. godine prodata Draganu Brkoviću, ponovo su od predsjednika Opštine Kolašin Milosava Bulatovića zatražili pomoć kako bi naplatili svoja potraživanja.

Nakon što je u preduzeće uveden stečaj, pa kasnije i privatizovano, 34 radnika su ostali bez posla, a još im nijesu isplaćene otpremnine i dionice.

“Radnici ‘Impregnacije drveta’ bezuspješno su se obraćali nadležnim institucijama, pa čak i predsjedniku Vlade, a nikada nijesmo dobili nijedan odgovor. Obraćali smo se tužilaštvu kako bi bila pokrenuta istraga, ali i u tom slučaju to je bilo uzalud....Tražimo da se preko Vlade i ministarstva riješi naš dugogodišnji problem“, napisao je Bulatoviću, u ime svojih bivših kolega, Slavko Krković.

Bulatović je krajem avgusta, kako objašnjava Krković, imao sastanak s radnicima i obećao da će im pomoći.

Krković je podsjetio da je na dan prodaje “Impregnacija drveta“ imala status akcionarskog društva s 49 odsto “radničkih” dionica. Krković je napisao predsjedniku Opštine i da Brković nikada nije realizovao ni socijalni ni investicioni program na koji se obavezao kupoprodajnim ugovorom.

“Impregnacija” je Brkoviću prodata za 2,8 miliona eura. Aneksom ugovora, a u skladu sa zaključkom Vlade br. 03-11018 od 28. decembra 2007. godine, kupoprodajna cijena umanjena je za 1,07 miliona eura.

“Vektra nord”, preduzeće nastalo nakon privatizacije “Impregnacije“, već dvije godine je takođe u stečaju. Zaposlenima u toj firmi poslodavac duguje više od 60 zarada, poreze i doprinose.

Bivši radnici “Vektra Nord“ nedavno su, na nezvaničene informacije da je preduzeće prodato, kazali da neće dozvoliti da kupac počne proizvodnju, sve dok ne budu izmirena njihova potraživanja.

I Krković kaže da i njegove kolege očekuju da će, prije okončanja prodaje, njihovi problemi biti riješeni.

Bonus video: