Završen humanitarni plivački maraton od Trstena do Pizane

Kako je kazao Vučković ovo je prvi put da se tokom ljetnje sezone održe dva humanitarna maratona, a na ideju su došli kako bi upotpunili humanitarnu akciju za pomoć porodici Jovanović, Bakić te Domu starih u Petrovcu, organizovanu prije 20- tak dana

6923 pregleda 3 komentar(a)
Humanitarni maraton, Foto: Vuk Lajović
Humanitarni maraton, Foto: Vuk Lajović

Drugi po redu ovoga ljeta, a peti do sada, veliki humanitarni plivački maraton, startovao je sa plaže Trsteno.

Njih 15 učesnika plivalo do starogradske plaže Pizana kako bi prikupili novac za liječenje dječaka Andrije Bakića i Vanje Jovanovića iz Budve, kao i adaptaciju Doma starih "Sveti vid" u Petrovcu.

Učesnici sa za dva sata i 20 minuta preplivali od Trstena do Pizane.

Sa istim ciljem , prvi maraton je održan 23.avgusta, kada je 30 učesnika plivalo od plaže Kamenovo, oko ostrva Sveti Nikola do gradske plaže Sveti Stefan.

Organizator i učesnik Luka Vučković najavio je da će danas plivati rutu od plaže Trsteno, pored plaže Jaz, plaža Mogren 1 i 2, Brijega od Budve do Pizane.

Kako je kazao ovo je prvi put da se tokom ljetnje sezone održe dva humanitarna maratona, a na ideju su došli kako bi upotpunili humanitarnu akciju za pomoć porodici Jovanović, Bakić te Domu starih u Petrovcu, organizovanu prije 20- tak dana.

Svi učesnici su jutros prošli ljekarski pregled, a plivače će pratiti ljekari KBC Podgorica na čelu sa dr. Nikolom Mitrovićem, farmaceutom Ivanom Koprivicom, kao i trenerom Lukom Zenovićem.

Za Dom starih "Sveti vid" Petrovac, Hipotekarna banka, 520-14941-66 Za Andriju Bakića, Erste Banka, 540-32146947-02; Za Vanju Jovanovića, Erste banka, 540-32019144-67

Bonus video: