Nikšić: U ovim prigradskim naseljima počinju restrikcije u vodosnabdijevanju

Prema planu restrikcija, potrošači iz 21 prigradskog naselja podijeljeni su u tri grupe, a isključenja će se vršiti naizmjenično po preciziranim terminima u periodu od 18 do šest sati

7191 pregleda 0 komentar(a)
Ilustracija, Foto: Shutterstock
Ilustracija, Foto: Shutterstock

U Nikšiću od večeras počinju restrikcije u snabdijevanju vodom potrošača u prigradskim naseljima, saopšteno je iz gradskog Vodovoda.

Restrikcije su bile neminovne, kako je obrazloženo, zbog drastično smanjene vodoizdašnosti izvorišta na Vidrovanu i aktuelnog hidrološkog minimuma, kako bi se obezbijedilo što urednije vodosnadbijevanje i spriječilo otkazivanje pumpnih sistema.

Prema planu restrikcija, potrošači iz 21 prigradskog naselja podijeljeni su u tri grupe, a isključenja će se vršiti naizmjenično po preciziranim terminima u periodu od 18 do šest sati.

U prvoj grupi za isključenje večeras su potrošači iz Kličeva, Straševine, Ozrinića, Trebješke ulice i Bogetića, a u drugoj iz Kočana, Studenaca, Kapinog Polja, Poljica, Vitalca, Grebica, Zavrha, Mokre Njive, Glibavca, Miločana, dok su u trećoj Humci, Ćemenca, Rubeža, Oštrovac, Dragova Luka i Gornje Polje.

Iz Vodovoda su upozorili da će se isključenja sa mreže povećati, ukoliko ne dođe do očekivanih rezultata u vodosnabdijevanju.

Bonus video: