Biciklisti preplavili nikšićku Trebjesu

Održana 13. po redu tradicionalna Nacionalna trka u planinskom biciklizmu, kao i trofej Trebjesa

2763 pregleda 40 reakcija 1 komentar(a)
Detalj s takmičenja u NIkšiću, Foto: Nebojša Radović
Detalj s takmičenja u NIkšiću, Foto: Nebojša Radović

U park šumi Trebjesa u Nikšiću, proteklog vikenda u organizaciji Biciklističkog kluba (BK) “Perun” održana je 13. Nacionalna trka u planinskom biciklizmu, kao i trofej Trebjesa. Na izuzetno tehnički pripremljenoj i markiranoj stazi, koju su danima sređivali biciklisti “Peruna”, takmičilo se njih oko 60.

“Za mlađe kategorije i rekreativce pripremljena je staza koja je manje tehnički i fizički zahtjevna, dužine 1.100 metara. Na stazi dugoj 3.250 metara, najzanimljivija i za publiku s najviše iščekivanja bila je kategorija Elite na kojoj se vozilo šest krugova. Trka koja je pobrala sve pohvale i najviše simpatija publike bila je trka pionira“, kazala je Ana Petrović Njegoš, iz Biciklističkog kluba “Perun“.

Prvo mjesto u kategoriji Elit osvojio je Goran Cerović iz Biciklističkog kluba “Pljevlja”, dok je Miloš Vračar iz Biciklističkog kluba “Lovćen” bio najbolji u konkurenciji Under-23. Najbolji junior je Luka Lipovac iz Biciklističkog kluba “Perun”, a njegov klupski drug Jovan Vučković bio je prvi kod kadeta. Biciklistima “Peruna” pripala su prva mjesta i u masters konkurenciji, gdje je trijumfovao Saša Jovović, među seniorkama je bila najbolja Nikolina Despotović, rekreativkama Nada Tadić, pionirkama Dunja Kovačević i mlađim kadetima Bojan Durutović. Dimitrije Zečević iz Biciklističkog kluba “Džada“ je najuspješniji pionir, Lazar Kaluđerović iz Biciklističkog kluba “Lovćen“ je trijumfovao u kategoriji hoby sport, a Todor Vujić iz MFR „Tempo“ je bio prvi u hoby fun kategoriji.

Novina u odnosu na prethodna izdanja je da su žene iz svih kategorija startovale zajedno.

Predsjednik Biciklističkog saveza Crne Gore (BSCG) Dejan Popović izrazio je zadovoljstvo što je učestvovao veliki broj djece i čestitao Biciklističkom klubu “Perun” na sjajnoj organizaciji. Podsjetio je da taj biciklistički klub već petnaestak godina na Trebjesi organizuje ovakve manifestacije.

“Svaki događaj i trka u njihovoj organizaciji budu besprekorni i želim im da tako i nastave, a Savez će imati sluha i razumijevanja za takav rad i da takvu aktivnost nagradi”, kazao je Popović.

Takmičenje je održano uz podršku Ministarstva sporta i mladih, Biciklističkog saveza Crne Gore, Fondacije “Petrović Njegoš“, Opštine Nikšić, lokalne Turističke organizacije i drugih prijatelja biciklizma i zdravog stila života.

Bonus video: