Gračanicu očistili od gomila smeća

“Akciju smo organizovali u susret 19. septembru, Međunarodnom danu kada se godinama organizuju akcije čišćenja obala. Smatramo da je jako bitno da stanovnici budu uključeni i odgovorni za ono što se dešava oko njihovih dvorišta i da vode računa o životnoj sredini", rekao je Ahmetović

3585 pregleda 1 komentar(a)
Sa akcije čišćenja, Foto: Svetlana Mandić
Sa akcije čišćenja, Foto: Svetlana Mandić

Nevladina organizacija “Centar za afirmaciju RE populacije” (CAREP) organizovala je akciju čišćenja naselja Gračanice, u Nikšiću, koje se nalazi pored istoimene rijeke i tom prilikom su prikupili veće količine smeća.

“Akciju smo organizovali u susret 19. septembru, Međunarodnom danu kada se godinama organizuju akcije čišćenja obala. Smatramo da je jako bitno da stanovnici budu uključeni i odgovorni za ono što se dešava oko njihovih dvorišta i da vode računa o životnoj sredini, jer ako vodimo računa o životnoj sredini, vodićemo računa i o našem zdravlju“, kazao je izvršni. direktor CAREP-a Nardi Ahmetović.

U akciji je, pored volontera te nevladine organizacije, učestvovalo nekoliko volontera iz Podgorice, kao i mještani, koji su se, prema riječima Nardija, rado odazvali akciji.

“Međunarodna organizacija ‘Help’ nam je obezbijedila maske, rukavice i kese za otpad, dok je Opština izašla u susret da sakupljeno smeće preveze na deponiju. Drago mi je što je u akciji učestvovalo njih skoro 40“, kazao je Nardi Ahmetović.

Prema riječima Danisone Beriše, medijatorke u RE zajednici, akcija čišćenja je organizovana u sklopu projekta “Mediji za nas - Učimo i kreiramo“, koji finansira Institut za medije Crne Gore uz sufinansiranje Ministarstva javne uprave i EU.

“Ovom akcijom želimo da pošaljemo poruku da je veoma bitno čuvati sredinu u kojoj živimo. Isto tako, bitni su i mediji koji treba da utiču na nas kako da afirišemo mlade da se priključe ovakvim akcijama“, kazala je Beriša.

Bonus video: