AEM: Najviše medijskog predstavljanja tokom kampanje na TV Vijesti

Podaci u izvještaju odnose se na 17 televizijskih programa i utvrđeni su monitoringom programa u periodu od 10. do 28. avgusta u terminima od sedam do 24 časa

3167 pregleda 0 komentar(a)
Ilustracija, Foto: Shutterstock
Ilustracija, Foto: Shutterstock

Agencija za elektronske medije (AEM) je objavila Izvještaj o medijskom predstavljanju tokom kampanje za parlamentarne i lokalne izbore za avgust 2020. godine.

Od ukupnog medijskog predstavljanja, kako je saopšteno, 76 odsto se odnosilo na medijsko predstavljanje za parlamentarne izbore, a 24 odsto na medijsko predstavljanje za izbore odbornika u svih pet opština u kojima su bili raspisani izbori. Posmatrajući medijsko predstavljanje za izbore u lokalnim parlamentima, jedino je predstavljanje za izbore u Budvi imalo značajnije učešće - 14 odsto, dodaju iz AEM-a.

"Najviše medijskog predstavljanja, nezavisno od vrste, emitovano je na programu Televizije Vijesti (18%), TV A1 (14%), TVCG1 (12%) i na programu Televizije Budva (12%). U programu TV Novi i TV Teuta emitovano je 7%, a u programu TVCG2 - 6%. Sve ostale posmatrane televizijske stanice su pojedinačno imale učešče manje od 5%", saopšteno je iz Agencije.

Podaci u izvještaju odnose se na 17 televizijskih programa i utvrđeni su monitoringom programa u periodu od 10. do 28. avgusta u terminima od sedam do 24 časa.

"Imajući u vidu broj radijskih emitera i činjenicu da su se istovremeno realizovale kampanje za šest izbornih procesa, monitoring radijskih emitera je vršen metodom uzorka i na osnovu evidencija emitovanog medijskog predstavljanja koje su emiteri bili dužni da dostavljaju AEMu. U cilju sagledavanja dosljednosti poštovanja pravila predstavljanja, metodom uzorka, vršena je kontrola primjene pravilnika AEMa i za emitere koji nijesu usvojili posebna pravila medijskog predstavljanja", navodi se u saopštenju AEM-a.

Bonus video: