Stanišljević: Situacija u Baru još nije zabrinjavajuća, krajnje vrijeme da promijenimo ponašanje

Po riječima pomoćnika direktora za medicinska pitanja u Domu zdravlja Bar, broj pregleda u Kovid ambulanti je od pet do deset osoba dnevno

4682 pregleda 3 komentar(a)
Bar, ilustracija, Foto: Shutterstock
Bar, ilustracija, Foto: Shutterstock

U Baru je posljednjih nekoliko dana povećan broj osoba oboljelih od Kovida-19. I dalje je na snazi apel da je nužno da se svi pridržavaju preporuka u cilju daljeg suzbijana širenja infekcije.

Po riječima pomoćnika direktora za medicinska pitanja u Domu zdravlja Bar dr Miroslava Stanišljevića, broj pregleda u Kovid ambulanti je od pet do deset osoba dnevno.

„Situacija u Baru još uvijek nije zabrinjavajuća, ali zaista mislim da je više izlišno upućivati svakodnevne apele da je neophodno poštovati mjere koje je propisalo NKT. Valjda je svima jasno na koji način se moramo ponašati, da bi situaciju koliko- toliko doveli u normalu. U Baru u ovom trenutku imamo 62 osobe inficirane virusom, a pod pojačanim nadzorom se nalazi 135 naših sugrađana. I tu bilježimo malo povećanje. Ipak, treba uzeti u obzir činjenicu da se veliki broj testova još uvijek nalazi na analizi, pa da brojke sa kojima raspolažemo možda i ne predstavljaju realno stanje. Krajnje je vrijeme da promijenimo naše ponašanje", rekao je za Radio Bar dr Stanišljević.

Bonus video: