PORODICA PRIJAVILA NESTANAK

Policija traga za Ljiljanom Simić: Kupila kartu za Kanadu i nestala

Posljednji put viđena u Kotoru dok je s koferima izlazila iz stana

68038 pregleda 99 reakcija 5 komentar(a)
Ljiljana Simić, Foto: Privatna arhiva
Ljiljana Simić, Foto: Privatna arhiva

Policija traga za Ljiljanom Simić (54), čiji nestanak je prijavljen 6. septembra, kada je i trebalo da iz Kotora otputuje za Kanadu, što nije učinila.

Iz Uprave policije “Vijestima” su saopštili da im je prijavljen nestanak Simićeve i da pokušavaju da joj uđu u trag.

Njen nestanak policiji je prijavila porodica, nakon što Simić, koja više od pola godine provodi u Kotoru, 6. septembra nije ušla u avion kojim je tog jutra trebalo da otputuje u Kanadu.

“Vijestima” se obratio njen bivši suprug Vladimir Krstanović, objašnjavajući da je Simić posljednji put viđena 5. septembra u Kotoru, dok je s koferima u rukama napuštala stan.

On je napisao da Simić godišnje provodi sedam ili osam mjeseci u Kotoru, a da je ostatak godine u Kanadi s djecom i porodicom.

“Ljiljana je uplatila avionsku kartu za 6. septembar 2020. godine. Imala je let iz Dubrovnika, s polaskom u 9.30 ujutru... Uopšte nije sjela na taj let i gubi joj se svaki trag. Stupio sam u kontakt s policijom u Kotoru... Da je propustila avion sigurno bi se javila meni, našoj djeci ili familiji”, napisao je Krstanović.

On dodaje da su im čudne finansijske transakcije s kartice koju koristi njegova bivša supruga, a o čemu njihovoj kćerki stiže izvještaj.

“Pregledali smo sve račune u zadnjih šest mjeseci. Ljiljana je trošila mjesečno oko 4.000 dolara. U zadnjem mjesecu je pazareno i više puta podignut je novac s kartice - potrošeno je i izvađeno skoro 17.000 dolara. Viza centar je ugasio taj račun, dok im se Ljiljana ne javi. Ona nikada nije bila bez novca, niti podizala u kešu veliku sumu novca”, kazao je on.

Krstanović dodaje da su o nestanku Ljiljane Simić, koja je i kanadska državljanka, obavijestili njihovu ambasadu u Beogradu. “Tako su nam rekli nadležni organi u Kanadi”.

Objašnjava da im je inspektor iz Kotora, koji vodi slučaj, rekao da Ljiljana uopšte nije prešla granicu Crne Gore.

“Poslao sam mu izvještaj Vize iz kog se vidi gdje su vršene zadnje transakcije, kako bi policija mogla da provjeri video kamere.

Za sada, policija je na jednom video-snimku vidjela čovjeka koji je vozio Ljiljaninog džipa. Došao je na benzinsku stanicu, sipao gorivo, ušao u prodavnicu da plati. Pokušao je da koristi Ljiljinu karticu, ali pošto je bila stopirana, platio je kešom”, kazao je on.

Simić je smeđokosa, braon očiju, srednje visine.

Rođena je juna 1966. godine u Lipljanu, na Kosovu. Do 1987. godine živjela je u Kragujevcu, kada se i odselila u Kanadu.

Krstanović naglašava da njegova supruga vozi “nisan rouge - SUV”, tamno srebrne boje, metalik, registarskih oznaka CAMR949 - ONTARIO. Dostavio je i nekoliko njenih fotografija, kako bi, oni koji je prepoznaju i znaju nešto o njoj, mogli da obavijeste policiju i pomognu im da je pronađu.

Preporučujemo za Vas