Više od 200 hiljada eura podrške zajednici za 7 godina inicijative Telekoma

O dodjeli donacija za podršku realizaciji projekata odnosno digitalnih idejnih rješenja odlučivaće se na osnovu rezultata glasanja online zajednice kao i glasova komisije koju čine predstavnici Crnogorskog Telekoma

33452 pregleda 0 komentar(a)
Ilustracija, Foto: Telekom
Ilustracija, Foto: Telekom

Telekom je sedmi put raspisao konkurs „Za svako dobro“, putem kojeg dodjeljuje donacije za društveno odgovorne projekte u ukupnom iznosu od 30 hiljada eura. Za donacije mogu aplicirati sve nevladine organizacije registrovane u Crnoj Gori sa projektima od posebne važnosti za zajednicu, u čijem sprovođenju se primjenjuju digitalne tehnologije, kao i digitalnim idejnim rješenjima čiji su ciljevi u skladu sa prioritetima Konkursa.

I ove godine oblasti podrške su obrazovanje i kultura (medijska pismenost i korišćenje digitalnih tehnologija u službi obrazovanja svih generacija, edukacija mladih u STEM području – nauka, tehnologija, inženjerstvo, matematika, digitalne tehnologije u službi razvoja i promocije kulture), zaštita životne sredine i inkluzija osjetljivih grupa i stvaranje jednakih mogućnosti za povezivanje i uključivanje u digitalno društvo.

Konkurs je otvoren do 26. oktobra 2020. godine, a Telekom dodjeljuje sredstva za realizaciju u maksimalnom iznosu do 10 hiljada eura po projektu.

„U prethodnih šest godina, što zahvaljujući kontinuitetu ali prije svega zahvaljujući kvalitetu projekata koje smo podržali i koji su imali opipljiv i značajan uticaj na zajednicu u kojoj su realizovani, konkurs Za svako dobro postao je jedna od najprepoznatljivijih inicijativa Telekoma. I ove godine pozivamo nevladine organizacije da razmišljaju šire i streme dalje, i da se prijave sa projektima koji doprinose dobrobiti zajednice a u čijoj se realizaciji primjenjuju digitalne tehnologije, kako bismo nastavili da zajedno stvaramo svijet novih mogućnosti.“ – naveo je Matija Otašević, PR Crnogorskog Telekoma.

foto: Telekom

Kriterijumi kojima će se prilikom selekcije za uži izbor projekata i idejnih (digitalnih) rješenja rukovoditi Odbor za donacije koji čine zaposleni Telekoma, jesu relevantnost problema kojeg projekat tretira i način njegovog prevazilaženja, u kojoj mjeri realizacija projekta donosi dobrog za širu lokalnu zajednicu, inovativnost, izvodljivost i održivost, usaglašenost sa vrijednostima Crnogorskog Telekoma, stručnost lica uključenih u projekat, veličina ciljne grupe.

O dodjeli donacija za podršku realizaciji projekata odnosno digitalnih idejnih rješenja odlučivaće se na osnovu rezultata glasanja online zajednice kao i glasova komisije koju čine predstavnici Crnogorskog Telekoma.

Više detalja o konkursu i načinu prijave može se pronaći na sajtu https://telekom.me/o-kompaniji/za-svako-dobro-2020