Požar na Smokovcu, vatrogasci branili kuće

Direktorat za vanredne situacije upozorio je da se tokom naredna dva dana očekuje jak vjetar u centralnim i južnim predjelima Crne Gore, što će, zajedno sa visokim temperaturama, usloviti vrlo visok indeks opasnosti od požara

15543 pregleda 3 komentar(a)
Požar iznad naselja Zlatica, Foto: Čitalac Vijesti
Požar iznad naselja Zlatica, Foto: Čitalac Vijesti

Pripadnici Službe zaštite i spašavanja Glavnog grada bore se sa velikim požarom koji je aktivan na području Smokovca.

Vatrogasne ekipe uspjele su da od vatre odbrane kuće na jednom mjestu, ali požari prijete još nekim kućama.

Gašenje požara otežava jak sjeverni vjetar.

Požar na Smokovcu izbio je prije dva dana, a juče je bio ugašen.

Danas ga je vjetar raširio prema selima Kupusci i Momče, a sve raspoložive ekipe Služe zaštite i spašavanja kako je najavljano dežuraće na tom reonu.

Direktorat za vanredne situacije danas je upozorio da se tokom naredna dva dana očekuje jak vjetar u centralnim i južnim predjelima Crne Gore, što će, zajedno sa visokim temperaturama, usloviti vrlo visok indeks opasnosti od požara.

Iz Direktorata su apelovali na građane da pokažu visok stepen odgovornosti u odnosu na najavljenu situaciju i da poštuju mjere i naredbe nadležnih organa o zabrani loženja vatre na otvorenom prostoru.

Iz Direktorata su takođe kazali da će, zajedno sa ostalim subjektima sistema zaštite i spašavanja, pratiti situaciju na terenu i biti spremni da, u skladu sa raspoloživim materijalno-tehničkim kapacitetima pravovremeno i efikasno reaguju.

Bonus video: