zahvalili i građanima

"Tihi heroji": Glavni grad zahvalio vatrogascima zbog efikasne akcije na Smokovcu

"Pripadnici Službe zaštite su još jednom pokazali da su s pravom tihi heroji naše društvene zajednice, koji gotovo svakodnevno rizikuju sopstvene živote kako bi sačuvali građane i njihovu imovinu", kaže se u saopštenju

5081 pregleda 1 komentar(a)
Sinoćnji požar, Foto: Čitalac Vijesti
Sinoćnji požar, Foto: Čitalac Vijesti

Zbog velikog požrtvovanja i napora prilikom gašenja požara na Smokovcu Glavni grad upućuje zahvalnost svim pripadnicima Službe zaštite i spašavanja koji su po ko zna koji put profesionalno odgovorili još jednom velikom izazovu i u najkraćem roku po veoma teškim vremenskim uslovima uspjeli da lokalizuju požar i tako spriječe njegovo širenje i veće posljedice, saopšteno je iz Glavnog grada.

"Pripadnici Službe zaštite su još jednom pokazali da su s pravom tihi heroji naše društvene zajednice, koji gotovo svakodnevno rizikuju sopstvene živote kako bi sačuvali građane i njihovu imovinu", kaže se u saopštenju.

Oni su kazali i da  posebnu zahvalnost upućuju i sugrađanima na iskazanoj solidarnosti i društvenoj odgovornosti koji su se u velikom broju odazvali i aktivno učestvovali u gašenju požara čime su dali veliki doprinos da se požar stavi pod kontrolu.

"Podsjećamo, dana 17.09. je došlo do požara u rejonu Smokovca, a usljed dejstva jakog vjetra došlo je do širenja fronta požara na većoj površini i ugrožavanja većeg broja stambenih objekata. Na lice mjesta je upućeno 10 vozila sa pratećim posadama. Spaseni su objekti na zaseocima Kunj i Kupusci. Požar je stavljen pod pod kontrolu u ranim jutarnjim časovima, ali još uvijek postoji opasnost od aktiviranja usled jakog vjetra. U istom periodu došlo je do požara u Kučima i to u selima Momče i Gradjen gdje su upućena 2 vozila kada je uspješno izvršena odbrana kuća i pomoćnih objekata. Požar u Kučima je i dalje aktivan ali nema ugroženih objekata. Ekipe Službe zaštite su na terenu i prate razvoj situacije", kaže se u saopštenju.