SD: Ouđujemo hajku na Pejović

"Dok jedni ćute, drugi čak relativizuju ovaj brutalni napad na profesionalni integritet novinarke"

3696 pregleda 16 komentar(a)
Foto: Socijaldemokrate
Foto: Socijaldemokrate

Socijaldemokrate (SD) Crne Gore osudila je, kako su naveli, "besprizornu hajku kojoj je izložena novinarka RTCG Duška Pejović".

"Očekivali smo da će u njenu odbranu stati svi oni koji godinama drže "moralne" lekcije kada je u pitanju novinarska profesija. Dok jedni ćute, drugi čak relativizuju ovaj brutalni napad na profesionalni integritet novinarke. Nažalost, na ispitu je ponovo pala objektivnost dežurnih "profesionalnih" gromada koje izgorješe u ambiciji da kreiraju svaki segment medijskog prostora Crne Gore", navodi se u saopštenju te partije.

Dodaje se da SD, kao jedna od rijetkih partija koja, kako tvrde, "nema medijske pokrovitelje i kojoj mediji ne oblikuju politiku", pozivaju nadležne institucije da promptno reaguju i zaštite lični i profesionalni integritet navedene novinarke.

"A "oslobodiocima" Crne Gore još jednom sugerišemo da je ogromna odgovornost na ovoj generaciji političara, a posebno na onima koji su dobili priliku da presudno utiču na smjer kojim će se državna politika kretati u narednom perodu. Nadamo se da su svjesni da je Crna Gora na prekretnici i da će, ako se krene stranputicom, biti kasno za povratak, budući da se naše društvo zbog ishitrenih i nedovoljno promišljenih odluka može vratiti decenijama unazad", navodi se između ostalog u saopštenju SD-a.

Bonus video: