Amfilohije ambasadoru Venecuele u Beogradu govorio o "problemima sa kojima se Crkva suočava u dužem periodu"

"Sagovornici su govorili i o položaju i misiji Crkveno-školske opštine u Karakasu, glavnom gradu Venecuele, osnovane polovinom dvadesetog vijeka, koja od 2011. godine pripada Eparhiji buenosaireskoj i južno-centralnoameričkoj Srpske patrijaršije, osnovanoj na predlog mitropolita Amfilohija, koji je i više puta posjetio"

6194 pregleda 7 komentar(a)
Gvera i Amfilohije, Foto: MCP
Gvera i Amfilohije, Foto: MCP

Mitropolit crnogorsko-primorski Amfilohije je 15. septembra u prostorijama Mitropolije u Cetinjskom manastiru primio Dimasa Hesusa Alvarenga Gvera, ambasadora Venecuele u Beogradu, saopšteno je danas iz Mitropolije crnogorsko-primorske (MCP).

U saopštenju se navodi da je Gvera upoznao Amfilohija "sa društvenom situacijom u Venecueli", a da je Amfilohije "govorio o crkvenom životu u Crnoj Gori i problemima sa kojima se Crkva suočava u dužem periodu".

"Sagovornici su govorili i o položaju i misiji Crkveno-školske opštine u Karakasu, glavnom gradu Venecuele, osnovane polovinom dvadesetog vijeka, koja od 2011. godine pripada Eparhiji buenosaireskoj i južno-centralnoameričkoj Srpske patrijaršije, osnovanoj na predlog mitropolita Amfilohija, koji je i više puta posjetio", navodi se u saopštenju MCP.

Bonus video: