Gužve na GP Dobrakovo, na ulazak u Srbiju čekaju desetine vozila

Većina državljana Srbije odlučila se na povratak nakon što je Krizni štab za borbu protiv koronavirusa u Srbiji preporučio da svi koji borave van te države, naročito u zemljama okruženja, trebaju da se vrate do petka u 18 časova

35707 pregleda 248 reakcija 17 komentar(a)
Foto: Jadranka Ćetković
Foto: Jadranka Ćetković

Na graničnom prelazu Dobrakovo od jutros su velike gužve, a na ulazak u Srbiju iz Crne Gore čekaju desetine vozila u kolonama.

Većina državljana Srbije odlučila se na povratak nakon što je Krizni štab za borbu protiv koronavirusa u Srbiji preporučio da svi koji borave van te države, naročito u zemljama okruženja, trebaju da se vrate do petka u 18 časova jer će od tada početi drugačiji režim za sve koji ulaze u Srbiju.

Iz Ambasade Srbije u Crnoj Gori saopšteno je da će građani Republike Srbije i strani državljani koji imaju odobren privremeni boravak ili stalno nastanjenje u Republici Srbiji pri prelasku granice prilikom ulaska u Srbiju dobiti zdravstveno upozorenje, u kome će biti upoznati sa svim obavezama.

foto: Jadranka Ćetković

Na graničnom prelazu Dobrakovo u Crnu Goru danas do 16 časova, ušlo je 786 putika sa 392 vozila, a iz Crne Gore je izašlo 2.447 putnika sa 1.038 vozila.

"Apelujemo na građane da se vrate, jer od petka u 18 časova uvodimo nadozor za sve putnike koji ulaze u našu zemlju iz rizičnih zemalja i on će trajati deset dana", izjavila je ranije zamjenica direktora Instituta "Batut" Darija Kisić Tepavčević.

foto: Jadranka Ćetković

Ona je tada kazala i da su nove preporuke svih vodećih zdravstvenih organizacija da je dovoljno 10 dana karantina da se po povratku iz zemlje u kojoj je epidemiološka situacija nepovoljna spriječi širenje zaraze.

foto: Jadranka Ćetković

"Neće se raditi o karantinu i samoiziolaciji, već o nadzoru koji će podrazumijevati određene mjere i aktivnosti kako bi se smanjio prenos virusa i importovanje slučajeva iz inostranstva", pojasnila je ranije Kisić Tepavčević.

Bonus video: