Mještani u šavničkim selima Miloševići i Donja Bijela usaglasili se oko vodovoda

“Predočeno nam je da će se ostaviti 30 odsto vode da teče, a ostalo će u kaptažu. Od te vode 50 odsto biće za selo Miloševići, a ostalo nama u Bijeloj. Usaglasili smo se da voda sa Vrela prvo ide onima koji gravitiraju izvoru. Uradiće bazen i kaptažu sa ostavljenim priključkom za Miloševiće, a onim koji gravitiraju bazenu biće takođe ostavljeni priključci iznad kuća. Ostatak vode ići će prema Gornjoj Bijeloj“, kazao je Duško Nenezić

6411 pregleda 3 komentar(a)
Sa ranijeg protesta, Foto: Svetlana Mandić
Sa ranijeg protesta, Foto: Svetlana Mandić

Mještani i vlasnici imanja u šavničkim selima Miloševići i Donja Bijela dogovorili su se sa predstavnicima lokalne uprave da se radovi na vodovodu, za koji su tvrdili da se gradi u tajnosti od većeg dijela stanovnika, nastave. U prostorijama škole u Bijeloj juče je prezentovan projekat, a izvođači su donijeli kompletnu dokumentaciju.

“Predočeno nam je da će se ostaviti 30 odsto vode da teče, a ostalo će u kaptažu. Od te vode 50 odsto biće za selo Miloševići, a ostalo nama u Bijeloj. Usaglasili smo se da voda sa Vrela prvo ide onima koji gravitiraju izvoru. Uradiće bazen i kaptažu sa ostavljenim priključkom za Miloševiće, a onim koji gravitiraju bazenu biće takođe ostavljeni priključci iznad kuća. Ostatak vode ići će prema Gornjoj Bijeloj“, kazao je Duško Nenezić.

Prema njegovim riječima, radovi na izgradnji vodovoda biće nastavljeni danas, a mještani Bijele narednih će dana organizovati zbor kako bi izabrali novi režijski odbor i predsjednika Mjesne zajednice, jer je dosadašnji, Danilo Zorić, podnio ostavku.

Veći dio mještana i vlasnika imanja iz tih sela, dva su puta organizovali okupljanja pored izvora Vrelo u znak protesta što, kako su tvrdili, Opština Šavnik i MZ Bijela u tajnosti grade vodovod prema drugom kraju sela. Isticali su da nemaju ništa protiv vodovoda, ali strahuju da bi zbog njegove gradnje mogli ostati bez vode.

Predsjednik Opštine Šavnik Vlatko Vuković, ranije je kazao da je sve u vezi s vodovodom, čija vrijednost je oko 160 hiljada eura, urađeno u skladu sa procedurama.

Bonus video: