pozvali građane da se uzdrže od loženja vatre na otvorenom prostoru

Direktorat za vanredne situacije: Opasnost od požara nije prošla, u Kučima i Smokovcu angažovani protivpožarni avioni

"Od građana očekujemo da iskažu odgovornost i da nam budu partner u zaštiti šuma i šumskog zemljišta od vatrene stihije koja nerijetko izaziva ozbiljne posljedice na šumski ekosistem"

7717 pregleda 3 komentar(a)
Arhiva, Foto: SZS Glavnog grada
Arhiva, Foto: SZS Glavnog grada

Na osnovu podataka koje su Direktoratu za vanredne situacije Ministartva unutrašnjih poslova dostavile opštinske službe zaštite i spašavanja tokom jučerašnjeg i današnjeg dana, kada je zbog meteoroloških uslova, najavljen povećan rizik od požara na otvorenom prostoru, evidentirano je 56 požara u centralnom i primorskom dijelu Crne Gore, saopštili su oni.

Kako su objasnili, trenutno su aktivni požari u Podgorici na lokacijama Smokovac i Kuči, a u cetinjskoj opštini na Žabljaku Crnojevića.

"U oba slučaja u gašenje požara uključeni su i protivpožarni avioni Direktorata za vanredne situacije MUP-a", navodi e u saopštenju.

Oni su iskoristili  priliku da  još jednom poziva građane da se uzdrže od loženja vatre na otvorenom prostoru i da na taj način smanje rizik od požara odnosno daju doprinos očivanju i svoje i tuđe imovine i životne sredine.

"Iako će meteorološka situacija u narednim danima biti nešto povoljnija potpuna opasnost od požara nije prošla. Zbog toga je važno napomenuti da će svi subjekti u sistemu zaštite i spašavanja i narednih dana biti u punoj pripravnosti i spremni da reaguju u svakom trenutku, a od građana očekujemo da iskažu odgovornost i da nam budu partner u zaštiti šuma i šumskog zemljišta od vatrene stihije koja nerijetko izaziva ozbiljne posljedice na šumski ekosistem", zaključeno je u saopštenju. 

Preporučujemo za Vas