Tužilaštvo: Nije rečeno da nema interesa da se obnovi sudski postupak za nesreću na Bioču

"Tužilaštvo preduzelo sve zakonske mjere podnoseći u konačnom i zahtjev za zaštitu zakonitosti"
72 pregleda 3 komentar(a)
Osnovno državno tužilaštvo, Foto: Savo Prelević
Osnovno državno tužilaštvo, Foto: Savo Prelević
Ažurirano: 19.01.2018. 20:52h

Osnovno tužilaštvo demantovalo je tvrdnju predsjednika NVO Voz neprebola, Gorana Vojinovića da im je "u četiri oka iz Tužilaštva Crne Gore saopšteno da nemaju interesa da se sudski postupak obnovi".

"Nije tačno da je rukovoditeljka Osnovnog državnog tužilaštva u Podgorici Ljiljana Klikovac predstavnicima NVO Voz neprebola saopštila navedene tvrdnje. Naprotiv, Tužilaštvo kojim rukovodi preduzelo je sve zakonske mjere podnoseći u konačnom i zahtjev za zaštitu zakonitosti. Tužilaštvo je postupalo po prijedlogu za ponavljanje postupka koji je podnijela pomenuta NVO, međutim, kako istim prijedlogom nijesu ponuđeni novi dokazi niti nove činjenice o kojima sud već ranije nije odlučivao, a što je zakonski uslov za ponavljanje postupka, to se isti nije mogao ponoviti o čemu su podnosioci prijedloga obaviješteni pismenim putem", navodi se u reagovanju portparolke Osnovnog tužilastva u Podgorici tužiteljke Danke Ivanović Đerić.

Vojinović je na konferenciji za novinare povodom obilježavanja 12 godina od željezničke nesreće na Bioču u kojoj je poginulo 47, a povrijeđeno više od 200 putnika, kazao da je sudski proces, u kojem je osuđen samo mašinovođa "sramotan i fingiran".

Bonus video: