Lokalizovan požar kod Virpazara

"Nacionalni parkovi Crne Gore iniciraće formiranje Komisije za utvrđivanje štete nastale od požara u NP Skadarko jezero u cilju utvrđivanja površine koju je zahvatio požar, kao i štete koja je nanesena biljnom i životinjskom svijetu ovog područja"

4113 pregleda 0 komentar(a)
Foto: Savo Prelević
Foto: Savo Prelević

Požarkoji je zahvatio Nacionalni park Skadarsko jezero u blizini Virpazara lokalizovan je danas uz zajedničke napore Vatrogasne jedinice Bar, Direktorata za vanredne situacije i nadzorika Službe zaštite NP Skadarsko jezero.

"Požar je lokalizovan tokom noći, ali se usled vjetra ponovo rasplamsao, pa su dodatno angažovani i kanaderi Direktorata za vanredne situacije. Nacionalni parkovi Crne Gore iniciraće formiranje Komisije za utvrđivanje štete nastale od požara u NP Skadarko jezero u cilju utvrđivanja površine koju je zahvatio požar, kao i štete koja je nanesena biljnom i životinjskom svijetu ovog područja. Apelujemo na sve građane da ukoliko primijete nelegalne aktivnosti na području parkova, između ostalog i paljenje vatre na mjestima koja nijesu za to predviđena, u što kraćem roku o tome obavijeste nadležne službe spašavanja ili pozovu broj Call centra NPCG 067/000-825"m saopšteno je iz Nacionalnih parkova.

Bonus video: