Maraš: Osjećao sam se ugroženo

Direktor Montekarga pokrenuo disciplinski postupak protiv budućeg predstavnika zaposlenih zbog rasprave na sjednici Odbora direktora

11547 pregleda 12 komentar(a)
: I ranije bilo ispada: Rajko Maraš, Foto: Privatna arhiva
: I ranije bilo ispada: Rajko Maraš, Foto: Privatna arhiva

Budući predstavnik zaposlenih u željezničkom preduzeću Montekargo Rajko Maraš tvrdi da se osjećao ugroženim tokom verbalne rasprave sa direktorom preduzeća Muradifom Grbovićem.

Izvršni direktor je prošle sedmice protiv Maraša pokrenuo disciplinski postupak jer je navodno „ustao sa stolice i krenuo put njega da se s njim fizički obračuna“, pa je tom prilikom direktor udaren po ruci.

Maraš je u svom jučerašnjem izjašnjenju istakao da se Grbović nalazio manje metar od njega, da mu je direktor tokom svog obraćanja „krenuo rukom“ prema njemu, uz riječi: „Nije tačno“, i da se osjećao ugroženim.

„Prisjetivši se svih njegovih ranijih ispada gnjeva prema ljudima koji mu po godinama mogu biti očevi, svojom rukom sam odgurnuo njegovu ruku jer sam se osjetio ugroženim. Nakon toga sam vidio da on ustaje sa stolice. Nakon čega sam i ja ustao i nesvjesno zauzeo odbrambeni gard. Nakon toga se situacija smirila i on je razjasnio svima da je takvo grananje rukama sastavni dio njegovog obraćanja”, istakao je dalje Maraš u izjašnjenju nakon povedenog disciplinskog postupka.

Grbović je u odluci o pokretanju disciplinskog postupka, međutim, istakao da je Maraš “sa umišljajem počinio povredu radne obaveze, nepravilan odnos i nepravilno ponašanje prema zaposlenim u društvu”.

Izvori „Vijesti“ tvrde da je tokom rasprave između Grbovića i Maraša stao predsjednik Odbora direktora Slavenko Jovanović, nakon čega su se smirile strasti.

Izvršni direktor je upozorio Maraša, koji je u kompaniji raspoređen na mjesto stanično robnog blagajnika da ima rok od 15 dana da se izjasni o sadržaju činjenica iz upozorenja navedenog rješenja.

Maraš je već juče odgovorio Grboviću ističući, između ostalog, da je bio prisutan na ranijim sjednicama Borda, gdje je direktor bivšeg predsjednika Sindikata radnika Montekarga Mila Adžića “nazivao psihopatom i bio spreman s njim da se fizički obračuna”.

“Nakon tog sastanka Adžić je završio u bolnici, gdje su mu se borili za život. Izvršni direktor je iskoristio taj moment da pokrene sramotnu odluku za oduzimanje reprezentativnosti ovom sindikatu”, objasnio je dalje u odgovoru Maraš, napominjući da je Grbović ranije “fizički napao” direktora Sektora za prevoz Rajka Koprivicu, a nedavno izvršio mobing nad direktorom Sektora za vuču Miloradom Lukićem.

Bonus video: