abdić apelovao na građane da poštuju mjere

Krizni štab posjetio Berane: Zdravstveni sistem pomaže i pomagaće beranskoj bolnici koliko god bude potrebno

Doktor Vujica Ljubić, koji mijenja direktora bolnice, saopštio je da se trenutno u bolnici liječi 65 pacijenata koji su pozitivni na koronavirus i da ih je oko 80 odsto zavisno od kiseonične potpore, dok je deset životno ugroženo

12817 pregleda 35 reakcija 0 komentar(a)
Sa sastanka, Foto: Vlada Crne Gore
Sa sastanka, Foto: Vlada Crne Gore

Zdravstveni sistem Crne Gore pomaže i pomagaće i ubuduće koliko god bude potrebno Opštoj bolnici u Beranama u borbi sa koronavirusom, saopšteno je u Beranama nakon sastanka predstavnika Kriznog medicinskog štaba Nacionalnog koordinacionog tijela za zarazne bolesti sa kriznim opštinskim timom i kolegijumom bolnice.

Doktor Vujica Ljubić, koji mijenja direktora bolnice, saopštio je da se trenutno u bolnici liječi 65 pacijenata koji su pozitivni na koronavirus i da ih je oko 80 odsto zavisno od kiseonične potpore, dok je deset životno ugroženo.

„Sa kadrovskim potencijalom trenutno baš ne stojimo sjajno, imamo četiri interniste koji dežuraju, dva infektologa su na bolovanju zbog bolesti Covid, ali uz pomoć kolega iz kotorske bolnice uspijevamo da premostimo ovu situaciju“, kazao je Ljubić, kako je saopšteno iz Vlade.

Šef Kriznog medicinskog štaba dr Nermin Abdić najavio je svu potrebnu pomoć beranskoj bolnici.

„Ono što sam imao priliku sa svojim kolegama da vidim u Opštoj bolnici u Beranama je da vlada jeda zaista kolegijalan, visoko profesionalan i posvećen odnos svih zdravstvenih radnika u ovoj zdravstvenoj ustanovi i koristim priliku da im se zahvalim na posvećenom i profesionalnom radu. … Iskazali smo puno razumijevanje za uslove u kojima kolege u beranskoj bolnici rade i pružićemo svu neophodnu i kadrovsku i svu drugu pomoć ukoliko bude potrebno kolegama da se ova situacija koja jeste u beranskoj bolnici teška, ne mogu reći da je dramatična, riješi na najbolji mogući način“, kazao je Abdić, kako je saopšteno iz Vlade, nakon razgovora sa kolegijumom ljekara Opšte bolnice Berane.

Abdić je, dodaje se u saopštenju, apelovao na građane, posebno Berana, da poštuju epidemiološke mjere – da nose zaštitne maske, drže fizičku distancu i održavaju ličnu higijenu.

„Na taj način će najbolje preventivno djelovati na ovaj virus. Jer i naše kolege u Beranama i svi zdravstveni radnici u Crnoj Gori liječe samo posljedice“, kazao je šef Kriznog medicinskog štaba dr Nermin Abdić.