pričinjena velika materijalna šteta

Vlada, Glavni grad i PKCG najavili pomoć kompanijama čiji su objekti izgorjeli u požaru na Karabuškom polju

Predsjednik Privredne komore Crne Gore Vlastimir Golubović je naglasio da Privredna komora i u redovnim okolnostima vodi računa o svojim članicama

7390 pregleda 5 komentar(a)
Vučinović, Vuković i Golubović, Foto: Privredna komora Crne Gore
Vučinović, Vuković i Golubović, Foto: Privredna komora Crne Gore

Gradonačelnik Podgorice Ivan Vuković, predsjednik Privredne komore Vlastimir Golubović i predsjednica vladine Komisije za procjenu štete od elementarnih nepogoda Marija Vučinović, obišli su danas objekte kompanija "Dadi" i "TV centar Đečević" koji su izgorjeli u jučerašnjem požaru na Karabuškom polju i tom prilikom vlasnicima ovih kompanija obećali pomoć.

Vuković je, kako je saopšteno iz Glavnog grada, saopštio da će, iako je požar u velikoj mjeri uništio objekte kompanija koji se nalaze na teritoriji Opštine Tuzi, a koje su svoje djelatnosti registrovale u Podgorici, gradska uprava u narednim danima razmotriti sve mogućnosti da pomogne kompanije "Dadi" i "TV centar Đečević" da održe svoje privredne aktivnosti i što prije krenu putem oporavka zbog teške i nepredvidive situacije koja ih je zadesila.

Predsjednik Privredne komore Crne Gore Vlastimir Golubović je naglasio da Privredna komora i u redovnim okolnostima vodi računa o svojim članicama. "A ovo su vanredne okolnosti i zadovoljstvo mi je što su se danas odazvali pozivu naša uvažena ministarka Marija Vučinović i gradonačelnik Podgorice Ivan Vuković da izađemo na lice mjesta i izrazimo solidarnost sa kompanijama i njihovim zaposlenima."

Radi se o velikoj materijalnoj šteti, ali je najvažnije da su svi zaposleni na vrijeme evakuisani i da nije bilo ugroženih ljudskih života, a takođe je posebno važno i to što se povrijeđeni vatrogasci se danas dobro osjećaju i u takvoj situaciji moramo svi biti zadovoljni, naglasio je Golubović dodajući da će Privredna komora će na sjednici Upravnog odbora u narednim danima dati preporuke i Glavnom gradu i Opštini Tuzi na čijem području se nalaze ovi objekti, Vladi Crne Gore, kako Investiciono razvojnom fondu, ai jednako tako i bankama za odobravanje novih povoljnih kredita, stavljanje moratorijuma na postojeće kredite kako bi se što prije vratile aktivnosti ovih privrednih društava. Golubović je saopštio, kako se dodaje u saopštenju, da je značajno da se sačuva svako radno mjesto, a u ove dvije kompanije radi oko 200 zaposlenih i izrazo uvjerenje da će podrškom sa svih nivoa obezbijediti da se aktivnosti ovih kompanija pokrenu što prije.

Marija Vučinović, predsjednica vladine Komisije za procjenu štete od elementarnih nepogoda, istakla je da će Vlada Crne Gore u skladu sa svojim mogućnostima pomoći "kao i svaki put do sada kada su nas zadesile ovakve nepogode". "Ono što je najbitnije jeste da nije bilo ljudskih žrtava, ali materijalna šteta je ogromna, a mi ćemo pokrenuti inicijativu da se ovo skladište sanira i da pomognemo ovim ljudima kako bi se zaposleni što prije vratili na svoja radna mjesta", zakljućila je Vučinović.

Vlasnik kompanije "Dadi" Muarem Muratović se zahvalio svima koji su pomogli u ovim teškim trenucima ističući da je navažnije to što nije bilo težih povreda i ljudskih gubitaka. "Svakako da je pričinjena ogromna materijalna šteta, jer je ovjedje sjedište naše mompanije oz koje se snabdijeva četrnaest radnji sa preko 170 zaposlenih, ali već sjutra ćemo sve zaposlene prerasporediti na druga radna mjesta", zaključio je Muratović.

Predstavnik kompanije "TV centar Đečević" Amir Đečević je saopštio da se juče vatra sa susjednog objekta raširila i na objekat kompanije Đečević.

"Nismo očekivali da će se to desiti, materijalna šteta je velika, kao na objektu tako i u uništenoj robi. Iskreno se nadamo da ćemo uskoro imati podatke i da ćemo uspjeti da iz ovoga izađemo jači. Ovo je firma koja postoji preko 50 godina i ovo smo prihvatili kao novi izazov i nadamo se da ćemo to uspješno i realizovati", istakao je Đečević i zahvalio se svima koji su pomogli i koji su se ponudili da pomognu u teškoj situaciji kada je pomoć najpotrebnija.

Preporučujemo za Vas