Vlada: Purišić i Ministarstvo nijesu odgovorni za smrt djevojčice

Ministar rada i socijalnog staranja Kemal Purišić kazao je da bi nakon istrage mogao biti pokrenut disciplinski postupak protiv direktorice Centra za socijalni rad u Podgorici Ane Stijepović
62 pregleda 6 komentar(a)
Kemal Purišić, Foto: Screenshot (YouTube)
Kemal Purišić, Foto: Screenshot (YouTube)
Ažurirano: 19.01.2018. 18:26h

U slučaju smrti dvogodišnje djevojčice iz Podgorice ne postoji ni subjektivna ni objektivna odgovornost ministra Kemala Purišića i Ministarstva rada i socijalnog staranja, konstatovala je Vlada.

Kako je saopšteno na vanrednoj konferenciji za novinare, na jučerašnjoj sjednici Vlade ocijenjeno je da je taj slučaj politizovan, i da su se slične informacije i ranije pojavljivale pred izbore.

Ministar rada i socijalnog staranja Kemal Purišić kazao je da bi nakon istrage mogao biti pokrenut disciplinski postupak protiv direktorice Centra za socijalni rad u Podgorici Ane Stijepović.

Nalaz inspekcije pokazao je da odobreno rješenje o dodjeli jednokratne pomoći porodici M.B., u kojoj je prije desetak dana umrla dvogodišnja djevojčica, nikada nije uručeno.

Purišić je kazao da je zbog tog postupka Stijepovićeva već pokrenula disciplinske postupke, dok je inspekcija pokrenula prekršajni postupak protiv nje i Centra na čijem je čelu.

Purišić je kazao da je pozitivno odgovoreno na svaki zahtjev koji je zvanično podnijela M.B i da je taj resor učinio sve za tu porodicu koliko se moglo u zvaničnoj proceduri.

Bonus video: