Nikšić: Podnesene prijave zbog nenošenja maski i fizičke distance

„Apelovao bih i na one koji su kovid pozitivni, kao i na sve druge naše sugrađane, da koriste masku, a na oboljele i da ne šetaju, da ostanu u samoizolaciji i da na taj način sačuvaju živote naših sugrađana”, poručio je Milović

9158 pregleda 4 komentar(a)
Detalj iz Nikšića, Foto: Svetlana Mandić
Detalj iz Nikšića, Foto: Svetlana Mandić

Zbog teške epidemiološke situacije u Nikšiću, gdje je veliki broj onih koji su kovid pozitivni, uvedene su stroge mjere komunalnog i inspekcijskog nadzora, pa je u posljednih nekoliko dana Sekretarijat za inspekcijski nadzor podnio 13 krivičnih prijava zbog nenošenje maske na javnoj površini i pet za fizičku distancu, dok je od vikenda napisano prekršajnih naloga u iznosu od 7.500 eura.

„Nije nam cilj da ljude kažnjavamo, već da ljude malteme natjeramo da poštuju propisane mjere, kako bi smanjili broj novooboljelih. Kaznili smo samo one najupornije. Strah od trenutnog stanja i pojačane kontrole su uticale na to da se uveliko poštuju mjere vezane za javnu površinu“, kazao je šef nikšićkog Kriznog štaba, Novica Milović.

Budući da imaju podatke da se određeni broj oboljelih kreće kroz grad sanitarni inspektori i službenici Uprave policije kontrolisaće dodatno osobe koje imaju rješenje o samoizolaciji, kao i kovid pozitivne.

Milović
Milovićfoto: Svetlana Mandić

„Apelovao bih i na one koji su kovid pozitivni, kao i na sve druge naše sugrađane, da koriste masku, a na oboljele i da ne šetaju, da ostanu u samoizolaciji i da na taj način sačuvaju živote naših sugrađana”, poručio je Milović.

Kako je kazao, situacija u Nikšiću, nije baš sjajna, i na sastanku Kriznog štaba je ocijenjeno da se ne očekuje da se u narednom periodu smanji broj oboljelih bez obzira na sve poštovanje mjera.

“Nadamo se da će u nekom periodu od 20 dana, ako se budemo svi pridržavali, taj broj početi da opada. Mi i dalje nastavljamo kontrolu. Pošto je Nikšić u takvoj situaciji kakvoj je, bićemo pojačani sa velikim brojem republičkih inspektora, a akcenat ćemo dati na ugostiteljske i trgovinske objekte i svadbeni salone”, istakao je Milović i dodao da od sjutra očekuju veći brojem republičkih inspektora.

Bonus video: